Litl Stiven: Živimo u mračnom i depresivnom svetu kojem treba svetlosti (VIDEO)

Stiven van Zant, tačnije Litl Stiven razgovarao je sa novinaramina na Arsenal festu o politici, Sopranovima, budućnosti i mladim generacijama

  • 1

Stiven van Zant je aktivista, borac za ljudska prava, muzičar koji je svoje note obojio borbom protiv moćnika i političara, najbolji prijatelj Brusa Springstina, ali i glumac, koji je širu popularnost stekao ulogom Silvija Dantea u Sopranovima.

Opušten, neposredan, upadljiv. Takav je bio i u razgovoru sa novinarima na Arsenal festu. A pričali smo o svemu, od stanja u svetu, do njegove organizacije koja se bori za boljitak dece i njihov ostanak u školama.

Inicijalno, on je trebalo da igra Tonija Soprana, ali skromno kaže:

- To je bila početna ideja, ali pravi tip je ipak igrao Tonija Soprana i to je ispalo sjajno.

Porodica Soprano, The Sopranos, serija Sopranovi Foto: Guliver/HBO/Getty Images

Litl Stiven je svoju muziu usmerio protiv jednog američkog predsednika, dok se danas bori da u svet unese svetlost.

- Bilo je politično, sto posto. I to je bilo korisno tada, u osamdesetim. U mojoj zemlji su se svi zabavljali obožavajući Ronalda Regana, koji je bio glumac-kauboj. Ja ga nisam obožavao i mnogo stvari se dešavalo iza kulisa. Podržavao je svetske diktatore i odlučio sam da skrenem pažnju na te stvari, što je bila korisna stvar tada. Svi su se zabavljali a ja sam "donosio kišu na paradu". Dešavalo se nešto ozbiljno i trebalo je da se fokusiramo na to.

Stiven van Zant, Little Steven Stiven sa bendom na glavnoj bini Arsenala FOTO: Telegraf.rs

- Sad je drugačije, politika nam je u faci 24 sata i mislim da bi trebalo da pobegnemo od nje. Svi smo depresevini zbog mračnih vremena u kojima živimo. Širom sveta imamo porast fašizma, nacizma, nadmoći belog čoveka, svuda se dešavaju eksremistički napadi. Mislim da nam treba odmor od svega toga i moj novi album je tu da donese neko svetlo, optimizam i malo nade u ova mračna doba - rekao je Van Zant, a ceo intervju pogledajte na početku teksta.

(D. Ivanović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA