• 0

Recikliraj i zaradi na Lovefestu, ko donese najviše limenki dobiće ulaznice za naredni festival

Posetioci će moći da učestvuju u kreiranju Lotosa – umetničke instalacije od iskorišćenih limenki

  • 0

Recan fondacija biće i ove godine partner trinaestom izdanju Lovefest-a, koji će se od 1. do 3. avgusta održati u Vrnjačkoj Banji. Tokom tri festivalska dana svi posetioci imaće priliku da učestvuju u brojnim aktivacijama koje je Recan pripremio.

Prvi put na ovogodišnjem Lovefest-u posetioci će moći da učestvuju u kreiranju Lotosa – umetničke instalacije koja nastaje od iskorišćenih limenki. Interaktivna, svetleća konstrukcija kreirana je zahvaljujući domaćoj ideji i udruženim snagama Recan fondacije i Polimorfa.

Impresivno delo, visoko dva metra i dugo pet metara, biće poseban ukras festivala i najbolji podsetnik o važnosti reciklaže.

recikliranje Love fest

Umetnička instalacija "Lotos", Foto: Promo

Osim Lotosa, i već dobro poznata Pixelata – jedinstveni umetnički mural od iskorišćenih limenki – doprineće reciklaži limenki, koje je u potpunosti moguće reciklirati i upotrebiti ponovo nakon samo 60 dana. Pored toga pripremljene su i brojne aktivnosti među kojima će biti rančevi za prikupljanje limenki kao i voting box. Svi koji donesu pet iskorišćenih limenki mogu dobiti pola tokena, koji je jedina zvanična valuta plaćanja na festivalu.

Takođe, posetilac koji svakog dana donese najviše limenki ekskluzivno će dobiti ulaznice za Lovefest 2020. godine.

- Ove godine animiraćemo sve posetioce da ne bacaju prazne limenke, već da ih ubace u Lotos, a od cveta koji simbolizuje mudrost će kao zahvalnost „dobiti” poruku sudbine za tu noć. Verujemo da će ova zanimljiva aktivacija u okviru programa „Svaka limenka se računa” privući pažnju velikog broja posetilaca - kaže Nemanja Komatović iz Recan fondacije.

recikliranje Love fest

Foto: Promo

- Pored uživanja u sjajnoj muzici trudićemo se da na zanimljiv način podsetimo na sve prednosti limenki – lagane su, nesalomive i mogu se reciklirati bezbroj puta - kaže Nemanja Komatović.

Recan fondacija već godinama je posvećena promociji reciklaže limenki i edukaciji o značaju zaštite životne sredine, a ovoga puta na inovativan i kreativan način nastavlja svoju misiju.

(Telegraf.rs)

Komentari

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima