• 9

Dr Nele Karajlić o smrti Farisa Arapovića: Jednog dana ćemo svi gore napraviti "Zabranjeno pušenje"

Danas je odjeknula vest kako je preminuo nekadašnji član kultnog jugoslovenskog benda

  • 9

Video: "Ima gore s kim da svira, jednog dana ćemo ponovo napraviti Zabranjeno pušenje"

Faris Arapović, nekadašnji član benda "Zabranjeno pušenje", preminuo je danas u 49. godini. Ovim povodom Nenad Janković, poznatiji kao Dr Nele Karajlić, dao je emotivnu izjavu za "Telegraf" o svom starom prijatelju, kog je opisao kao "neviđeni talenat", koji je "uvek bio vedar i nasmejan".

- To je strašna vest. On je, posle mog brata Draleta, drugi čovek koji je svirao u "Zabranjenom pušenju". Faris je bio neviđeni talenat. Kao tinejdžer je snimio "Pišonju i Žugu", "Bos il Hadžiju", "Guzonjinog sina".

Uvek je bio vedar i nasmejan. Nosio nas je. U to vreme je bio mnogo mlađi od nas. Svirao je i sa Kusturicom koji je bio duplo stariji od njega. Kusturica je svirao bas, a on bubanj. Imali smo jednu od najčudnijih ritam-sekcija u istoriji jugoslovenskog roka.

Ova vest me je zatekla i pogodila. Kad sam čuo i da je krio to što je imao, i to vrlo vešto da niko nije znao...svaka mu čast da se sam uspeo s tim izboriti. Ima s kim da svira gore. Jednog dana ćemo svi gore napraviti "Zabranjeno pušenje" - kroz suze je rekao Nenad Janković, "Dr Nele Karajlić".

(N. K)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima