• 0
 ≫ 

Plasido Domingo zbog seks skandala više neće nastupati u Metropolitenu

 ≫ 

Više od 30 pevača, igrača, muzičara, učitelja pevanja i drugih zaposlenih u operskim kućama potvrdili su poslednjih nedelja da su bili svedoci njegovog neadekvatnog ponašanja prema ženama u poslednje tri decenije

  • 0

Jedan od glavnih imena opere u svetu, Plasido Domingo, neće više nastupati u Metropolitenu u Njujorku, posle optužbi nekoliko žena za navodno seksualno uznemiravanje.

Vodeći svetski tenor, trebalo je da nastupi u Metropoplitenu u "Magbetu". Kako prenosi Rojters, i čuveni umetnik kao i Metropoliten saopštili su da on više neće nastupati u toj, jednoj od najvećih operskih kuća u svetu.

- Metropoliten opera potvrđuje da se Plasido Domingo složio da se odmah povuče iz svih budućih predstava u Metu. Met i gospodin Domingo saglasili su se da on treba da odstupi - navodi se u saopštenju Opere.

Više od 30 pevača, igrača, muzičara, učitelja pevanja i drugih zaposlenih u operskim kućama potvrdili su poslednjih nedelja da su bili svedoci njegovog neadekvatnog ponašanja prema ženama u poslednje tri decenije. 

Beograd, Plasido Domingo, koncert

Foto: Tanjug/Oksana Toskić

U saopštenju za javnost, sedamdesetosmogodišnji godišnji umetnik je naveo da, iako oštro odbacuje optužbe, ipak smatra da bi njegovo pojavljivanje u ovoj produkciji "Magbeta" odvratilo pažnju od teškog rada njegovih kolega i na sceni i iza nje, i zahvalio upravi Meta što je uslišila njegov zahtev da se povuče.

Nekoliko američkih opera i orkestara otkazalo je do sada nastupe Dominga, inače umetničkog direktora opere u Los Anđelesu, ali odluka Metropolitena predstavlja do sada najjači udarac pevaču.

Rojters podseća da su stotine žena javno optužile moćne ljude u biznisu, politici, medijima, sportu, umetničkim krugovima i zabavnoj industriji za seksualno maltretiranje i zlostavljanje od oktobra 2017. godine, zahvaljujući pokretu #MeToo.

(rts.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA