Poslušajte kako zvuči Parni valjak sa EKV klavijaturama

Klavijaturistkinja Ekatarine Velike gostovala je na snimanju albuma Parnog valjka "Pokreni se" 1985. godine

  • 0
Parni Valjak Foto: dario Njavro

Kultna ličnost jugoslovenskog rokenrola klavijaturistkinja Ekatarine Velike Margita Magi Stefanović (1959-2002) gostovala je Parnom valjku na album "Pokreni se!", a to iskustvo frontmen Aki Rahimovski i gitarista Husein Hasanefendić-Hus i danas složno opisuju kao - "fantastično!"

- Niko do dan danas nije mogao skinuti ono što je ona odsvirala. Fantastično - kaže Rahimovski o sviračkom umeću Stefanovićeve, osvrćući se na bitne trenutke karijere benda koji 44 godine od osnivanja obeležava 8. novembra koncertom u Štark areni u Beogradu.

Pošto je EKV početkom 1985. godine snimila svoj album "Ekatarina velika" u Zagrebu, Margita je odlučila da u tom gradu ostane još neko vreme. Tokom boravka u Zagrebu Magi se sprijateljila sa članovima Parnog valjka, koji su je pozvali da svirački gostuje na snimanju albuma "Pokreni se" (1985). Na kraju, Magi je "smislila i odsvirala sve klavijature" (osim klavira u "Stojim već satima"), piše na omotu Valjkovog albuma sa kog se izdvojio veliki hit "Ugasi me".

- "Ugasi me" ima nekakav sazvuk... nevjerojatno je šta je ona tamo utisnula. "Van vremena" svira čudesno! Ta je pesma na ritam mašini, jer sam ja to nešto složio na licu mesta. Doslovno se u studiju dešavala pesma. I onda je ona svirala toliko dobro, da na kraju šest minuta traje pesma samo zato jer je do kraja došla ritam mašina koju smo snimili. I da je još dva minuta bilo, još bi pustio, jer je tako fluidno plovila... Fantastično! - priseća se Hus.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA