• 0

Za samo 24 sata stiglo je mnogo, mnogo dobre muzike: Plejliste sve ovo neće moći da izdrže

Poslušajte šta je sve novo u muzičkom svetu

  • 0

Petak 22. novembar bio je veoma zanimljiv za muzičku industriju - od postuhumnog albuma Lenarda Koena, preko novih pesama Koldpleja, Robija Vilijamsa, Tila Lindemana i mnogih drugih, previše je zanimljivih stvari izašlo u samo jednom danu da bi mogle da se preslušaju za samo 24 sata.

Evo zbog čega su plejliste od juče preduge:

Lenard Koen

Novi studijski album Lenarda Koena (Leonard Cohen) "Thanks For The Dance" je neočekivana žetva umetnikovog, do sada neobjavljenog, materijala.

U saradnji sa producentom i sinom pokojnog Lenarda, Adamom, prijatelji i kolege su se sakupili da podrže i kompletiraju delo na kome je Leonard započeo rad. Stvorili su kolekciju pesama u kojoj odzvanja zvuk njegovog muzičkog opusa, a opet je sve celovito i sveže.

Uz album stigao je i mini-dokumentarac koji se može pogledati  OVDE, dok CD i vinil “Thanks For The Dance” u naše prodavnicama stiže u petak, 29.novembar.

Koldplej

Grupa Koldlej (Coldplay), jedna od trenutno najpopularnijih na svetskoj muzičkoj sceni, juče je objavila album "Everyday Life".

Album "Everyday Life" inspirisan je svakodnevicom onakvom kakvom je doživljavaju članovi benda pokušavajući sebe da stave u ulogu jedinog posmatrača. Čine ga celine nazvane "Sunrise" i "Sunset".

Lindeman

Paralelno sa velikom Ramšajn turnejom, pevač i frontmen ovog benda, Til Lindeman, objavio je svoj drugi solo album "F&M". Na njemu je, kao i prethodni put ("Skills in Pills", 2015), sarađivao rame uz rame sa "švedskim bogom metala" Peterom Tegtgrenom.

Za razliku od "Skills in Pills" gde je pevao na engleskom jeziku, na "F&M" Lindeman se vraća onome što najbolje zna - tekstovima i nemačkom jeziku. Do sada je publika mogla da čuje tri pesme -  "Steh auf",  "Ich weiß es nicht" i "Knebel". Od juče su sve dostupne fanovima.

Robi Vilijams

"Božićna sadašnjost" je prvi pokušaj Robija Vilijamsa da profitira od zimskih praznika kada se otprilike sve što na sebi ima natpis "Božić" proda. Na ovom albumu našlo se čak 28 pesama i čitav niz gostiju, među kojima su Rod Stjuart, Džejmi Kalim, Helen Fišer, Brajan Adams i, da, Tajson Fjuri.

- Tu i tamo nailazimo na grumene uglja (veruje se da Deda Mraz ostavlja uglja u čarapama dece koja nisu bila dobra), ali ovo je širokogrud album koji liči na prazničnu porodičnu večeru - ponekad vas je blam, pomalo vam je dosadno i do samog kraja osećaćete se potpuno iscrpljeni - što će reći jedno vrlo zadovoljavajuće i ispunjujuće iskustvo - opisuje NME.

Na albumu se nalazi Robijevi kaveri prazničnih klasika kao što su "Winter Wonderland" i "Let It Snow! Let It Snow! Let It Snow!", ali i njegove originalne pesme. Album je podeljen na dva dela "Božićna prošlost" i "Božićna budućnost".

Bek

Američki muzičar Beck Hansen, indi-rok heroj 90-tih godina koji u svojim delima objedinjuje kritiku društva i muzički i lirski eksperiment,  objavio je svoj 14. album "Hyperspace".

Novi album stiže nakon kraha njegovog 15 godina dugog braka, zbog čega su fanovi slutili da će, kao što se to već ranije dešavalo, ovo biti album pun melanholije i balada.

- "Hyperspace" jeste uglavom album nakon raskida, koji se bavi vrlo poražavajućim i bolnim temama. No takođe je jasna i osetna saradnja sa njegovim koproducentom Farelom Vilijamsom, koji je insistira na svetlim sintizajzerskim tonovima. Samo po zvuku, ove pesme nisu daleko od veselih numera sa njegovog prethodnog albuma. No često je ta agresivna veselost nestaje i zamenjuje je prigušena ukočenost zbog koje pomislite "Vau, ovaj lik se nosi sa nečim teškim - ocenjuje NPR.

Za svakoga ponešto

Koje su još pesme i albumi objavljeni juče, pogledajte na ovom spisku:

03 Greedo & Kenny Beats - Netflix & Deal
24kGoldn - Dropped Outta College
Action Bronson & The Alchemist - Lamb Over Rice
Animal Collective - Ballet Slippers (Live)
Ary Franklin - Life After Birth -
Beck - Hyperspace
Billy Corgan - Cotillions
BJ The Chicago Kid - 1123 (Deluxe Edition)
Casey Veggies - Organic (Deluxe)
Coldplay - Everyday Life
Davido - A Good Time
Duwap Kaine - Mr.4
Ellen Krauss - First Take
Eli Sostre - Vibe God Collection, Vol. 1
Eric Bellinger - Cuffing Season 3
Flipp Dinero - Love For Guala
Fredo Bang - Pain Made Me Numb
Grace VanderWaal - LETTERS: Vol. 1
Hannah Diamond - Reflections
Ish Williams - We All We Got
Jason Aldean - 9
Justin Garner - Garner
Kevin Devine & The Goddamn Band - Nevermind (Nirvana Cover Album)
Krizz Kaliko - Immortal
Labrinth - Imagination And The Misfit Kid
Låpsley - These Elements
Leonard Cohen - Thanks for the Dance
Lewis Capaldi - Divinely Uninspired To a Hellish Extent (Extended Edition)
Locked Club - Irak
Luke Evans - At Last
Nasty Cherry - Season 1
Nina Nesbitt - The Sun Will Come up, The Seasons Will Change & The Flowers Will Fall
PRETTYMUCH - INTL:EP -
Robbie Williams - The Christmas Present (Deluxe)
​sapientdream - Dream II
Scarypoolparty - Exit Form
Slaine - One Day
Tech N9ne - EnterFear Level 1
The Good Perry - See You There
The Who - WHO (Deluxe)
Tiziano Ferro - Accetto Miracoli
TOKYO'S REVENGE - MDNGHT (SIDE B)
Trippie Redd - A Love Letter To You 4
Yaeger - Fixed-Gear
YNW Melly - Melly Vs. Melvin
YRN Murk - Cranberry Porch

(D.D.S.)

Komentari

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima