• 18

Car, Rambo Amadeus: "Čovečanstvo ima zajedničkog neprijatelja, njegovo ime je profit i kapital"

Umetnik je primio priznanje DORF za doprinos alternativnom umetničkom izrazu

  • 18

Posebno priznanje vinkovačkog Festivala dokumentarnog rock filma – DORF za doprinos undergroundu ove godine dobio je muzičar Antonije Pušić, poznatiji kao Rambo Amadeus, a kako je poznati crnogorski muzičar u avgustu bio sprečen da dođe na festival, priznanje mu je uručeno u petak.

Nakon što je primio priznanje, Rambo Amadeus zasadio je u vinkovačkoj ulici Slavka Jankovića stablo kako bi u saradnji s DORF-om skrenuo pažnju javnosti na potrebu očuvanja i zaštite okoline.

Ovo mi je, valjda, jedno deseto stablo koje sadim, a cilj mi je zasaditi ih barem stotinak i mislim kako je to vrlo vredna akcija očuvanja prirode i okoline – kazao je muzičar dodajući kako je vrlo srećan zbog nagrade DORF-a.

Underground, kako je ocenio, kao umetnički segment društva ima vrlo oštre kriterijume koje nije lako zadovoljiti pa mu je kompliment što je dobio nagradu za svoj posao u kojem se nije lako održati na sceni i još od njega hraniti sebe i sopstvenu porodicu.

– Jako mi je žao što mi svi pripadnici undergrounda nismo mainstream, što društvo nije toliko uređeno da bi postali mainstream – kazao je Rambo Amadeus dodajući kako to što je underground za njega predstavlja sigurno sklonište gde čovek može da zadrži svoje etičke standarde ne ulazeći u kompromise sa svime onime što nudi “službena” kultura.

Poručio je kao svaki misleći čovek koji nije samo za opciju “u se, na se i poda se” pokušava u današnje vreme pronaći neku vrstu moralne niše u kojoj bi mogao da ima svoj mir.

– U posednje vreme vidimo da se po prvi put stvara takva moralna niša jer čitavo čovečanstvo ima zajedničkog neprijatelja, a njegovo ime je profit i kapital koji se oteo od ljudskog roda – kazao je Rambo Amadeus kritikujući današnji svet u kojem su poslovne korporacije i kapital bez ikakve kontrole i kaznene odgovornosti za ono što rade.

(Telegraf.rs/Hina)

Komentari

  • Перагеније

    "profit i kapital " ИСТИНА. Једнако се тиче Америке, Кине и Русије...

  • svakom loncu poklopac!

    Veliki mislilac, ja bih dodao onu seljacku , ne ide iver daleko od klade.... tako da obicno od roditelja predci uticu na djecu kroz gene !

  • Дејан

    Рамбо погани дукљанин! Фуј!

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima