Darko Rundek i njegov osvrt na aktuelne pesme: Komentariše Bili Ajliš, Vojka V, Senidu...

Dat mu je domaći zadatak, a to je da posluša pet aktuelnijih pesama i da da svoj komentar na njih...

  • 0
Darko Rundek Foto: Emir Srkalović

Sa portala Muzika.hr kažu da je Darko Rundek uvek zanimljiv sagovornik. Napominju da je on jedan od onih likova s kojim bi moglo da se priča svake sedmice i s kojim se nikada ne bi ušlo u monotone razgovore. Ovom prilikom su se s ovog portala odlučili da Rundeku daju domaći zadatak, a to je da posluša pet aktuelnijih pesama i da da svoj komentar na njih.

Pogledajte kako je Rundek reagovao na Vojka, Senidah, z++ i druge izvođače...

Billie Eilish – Bad guy

Slušam preko hi-fi Deezera. Masno zvuči. Nažalost, pogledao sam nekoliko njenih klipova nedavno, pa mi dolaze i gotove slike. Vrlo je to šarmantno i dobro minimalistički producirano. Muzikalno. Teen sexy. Potiče još iz Serž Geinsburgovih saradnji s Brižit Bardo i Džejn Birkin.

z++ – Kabriolet

Prva reakcija slušajući mi je bila – kako je to prokleto banalno. Muzikalno to i skladno zvuči. Izražava prepoznatljivo stanje i atmosferu. Možda se rafiniran zvuk može shvatiti kao komentar? Bad guy adolescent iz ove pesme kao da je nastavak prethodne pesme od Billie Eilish.

Vojko V – Moja lipa

Papreno je to. I zvuk je tvrđi i reči su inteligentne i duhovite. Groteskne i samoironične, razbuđuju kritički pogled i pitanje osobnog integriteta i igre, nečeg što oslobađa. To ne peva adolescent, bar ne onaj iz prethodnih pesama.

J. R. August – Crucify Me

Lepa pesma. Dirljiva. Malo mi je vokal preuvučen. Tu smo na artistički ambicioznijem terenu. To više nije trominutni, radijski format. Respect.

Senidah – Mišići

Opet taj radijski format. Ali dobro napravljen. Zanimljiv mi je taj glas i deluje uverljivo. Opet je to teren banalnog, ali ne skroz banalno izrečen. Treba nam je**ni medžik!

Porto Morto - Kuća

Opet ambiciozniji format, minut i po duži od radijskih. Ima prostora za muziku i slojevitost aranžmana. Lirički otvoreno i nadahnuto temom otuđenosti. Osećaju otuđenosti. Odsjaji Bouvija, vintage pop-kulture.

(Muzika.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA