≫ 

Parni Valjak 3. aprila u Novom Sadu

"Dobra pjesma uvijek nađe put..."

  • 2
Parni Valjak Koncert Foto: ATA Images

Legendarni rok bend Parni Valjak u samoj završnici izuzetno uspešne turneje "Runda 44" održaće koncert 3. aprila u 20:30h u velikoj dvorani "Spensa" u Novom Sadu.

Valjak je na turneji punio velike dvorane u Ljubljani, Rijeci, Splitu, Beogradu, Banja Luci, stigli su do Njujorka, Čikaga i drugih gradova Amerike, a "Rundu 44" odjaviće koncertima 3. aprila u Novom Sadu i konačno 18. aprila u Areni Zagreb.

- Mi smo, po pričama kolega i posetilaca, najbolji koncertni sastav, i to mora da se opravda. I danas energija pršti na sve strane, važno nam je da ne razočaramo ljude. Najvažnije je biti iskren prema svojoj publici. Dolazimo s novim albumom, ali i sa obaveznim štivom - kaže pevač Aki Rahimovski.

Parni Valjak Foto: Promo

Ulaznice koštaju 1.800 i 2.200 dinara i biće u prodaji od 24. januara preko blagajne Spens-a, i prodajjnih mreža Gigstix i Tickets.

Nastao na temeljima čuvene zagrebačke Grupe 220, zvanično osnovan 11. novembra 1975. godine, predvođen harizmatičnim Rahimovskim i gitaristom i autorom Huseinom Hasanefendićem Husom, Parni Valjak je tokom svoje izuzetne karijere objavio dvadesetak studijskih, nekoliko live albuma, mnoštvo kompilacija i nekoliko video izdanja, prošavši kroz brojne promene postave.

U kolektivnu svest na ovim prostorima urezali su se mnoštvom bezvremenih hitova kakvi su "Lutka za bal", "Stranica dnevnika", "Neda", "Uhvati ritam", "Jesen u meni", "Ugasi me", "Sve još miriše na nju", "Zastave", "Sunčanom stranom"...

- Dobra pjesma uvijek nađe put. I sad snimamo pjesme koje postaju hitovi, bar po tome kako ih ljudi pjevaju po koncertima - ističe Hus.

Kreativnu moć Valjak pokazuje aktuelnim studijskim albumom "Vrijeme" (2018), na kome se uz pet prethodno neobjavljenih pesama, nalaze i singlovi iz poslednjih nekoliko godina: "Samo ti (Norma Belle)", "Prolazi sve, zar ne?", "Za malo nježnosti", "Opet se smijem", "Ljubav", "Vrijeme", "Kad nemaš kud" feat. Tina Kresnik i "Otkud ti pravo".

- Upravo je naslov turneje 'Runda 44' proizašao je iz stiha iz pjesme 'Kad nemaš kud' s novog albuma - 'Ne znam koja runda, al’ još uvijek stojim'. Runda 44 je izraz iz sportskog žargona za našu 44. godinu na sceni - kažu članovi Parnog Valjka.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA