≫ 

Prozvali su je "kulturnom znamenitošću": Pesma Rikija Martina na koju devojke i danas "otkidaju"

Zbog oduševljenja obožavaoca, singl je postao platinasti jer je prodat u 8 miliona primeraka širom planete, postavši jedan od najprodavanijih svih vremena

  • 0
Riki Martin Printskrin: YouTube/Ricky Martin

Riki Martin je svetsku prepoznatljivost stekao revolucionarnim hitom Livin' la Vida Loca, koji je objavljen na današnji dan 1999. godine.

Pesma je napravila uvertiru za "eksploziju" latino popa i olakšala tranziciju preko koje su i drugi izvođači sa španskog počeli da pevaju na engleskom jeziku (Enrike Iglesijas, Mark Entoni, Šakira, Paulina Rubio, Talija).

Riki Martin Printskrin: YouTube/Ricky Martin

Pamtljivi spot prikazuje zgodnog Rikija koji peva o devojci koja je sujeverna i koja živi "ludi život".  Zbog oduševljenja obožavaoca, singl je postao platinasti jer je prodat u 8 miliona primeraka širom planete, postavši jedan od najprodavanijih svih vremena.

Livin' la Vida Loca ste mogli čuti gde god da se okrenete. Kritičari su je okarakterisali kao "kulturnu znamenitost".

Numera je dobila četiri Gremi nominacije, a osvojila nekoliko MTV i Bilbordovih nagrada. VH1 ju je svrstao na 28. poziciju na listi 100 najboljih pesama 90-ih.

Livin' la Vida Loca je do danas ostala Rikijev najveći hit. Po objavljivanju, pojavila se na prvom mestu Bilbordove liste i tu se zadržala narednih 5 sedmica.

Video: Preslatki su! Riki Martin sa sinom na crvenom tepihu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA