≫ 

Pearl Jam imaju novi spot i pesmu: Poslušajte "Quick Escape"

Uskoro stiže ceo album

  • 1
Pearl Jam bend band Pearl Jam / Foto: Profimedia

Američki rok sastav Pearl Jam objavio je spot za spot za pesmu “Quick Escape”, koja je poslednja prethodnica za njihov novi album  “Gigaton”, koji izlazi za nekoliko dana.

Prva pesma sa ovog albuma, kojom je Pearl Jam zagolicao maštu svojih fanova, bila je "Dance of the Clairvoyants", objavljena krajem januara. U međuvremenu stigao je i “Superblood Wolfmoon”, dok je “Quick Escape” poslednji vesnik novog aluma, prvog posle 7 godina pauze u studiju.

- “Quick Escape” je bunovna hard rok pesma, koja sadrži teške bubnjeve, piskave zvuke gitare i gomilu basova. Edi Veder predvodi taj haos glasom koji puca i izobličava se, dok pripoveda naučno-fantastičnu priču o razrušenoj planeti. "The lengths we had to go to then/To find a place Trump hadn’t fucked up yet" - stih je kojim opisuje čovečanstvo koje je putuje u jednom pravcu, da nastavi život na Marsu - opisao je časopis Rolling Stone.

Za naziv albuma “Gigaton” može se reći da je proročanskog naziva, jer je svet stao zbog pandemije korona virusa. Koliko god situacija bila loša, što se tiče Pearl Jama izgleda da upravo ovo pravi trenutak za objavu novog albuma.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zeljko

    29. mart 2020 | 13:03

    Ova pesma je suvo zlato i pravi raritet na danasnjoj muzickoj sceni. Pearl jam su ovakvim stilom i stigli do statusa najveceg rock benda prve polovine devedesetih. Prava je steta sto je rock danas drugorazredni zanr i sto ovakvo remek delo nece dopreti do sire mase novih slusalaca. I prva dva singla su odlicna pogotovo Dance of...Na samom albumu ima jos par bisera. Gigaton je verovatno rock album godine.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA