≫ 

Moćnim baritonom i hitovima je osvojio svet, miljenik je žena: Slavni Tom Džons napunio 80 godina

- Želim da nastavim da pevam još mnogo godina. Možda nekada bude i druga ''Seks bomba'', ne isključujem tu mogućnost - rekao je muzički superstar

  • 2
Tom Džons Tom Džons Foto: Tanjug/AP

Jedan od najboljih pevača svih vremena, legendarni Tom Džons, danas, 7. juna, slavi svoj 80. rođendan. Povodom ovog jubileja, slavni pevač se osvrnuo na svoju bogatu karijeru, koja traje 57 godina i naveo da još namerava da nastupa.

- Želim da nastavim da pevam još mnogo godina. Možda nekada bude i druga ''Seks bomba'', ne isključujem tu mogućnost - rekao je slavni pevač, a prenosi Tanjug.

Tom Džons je karijeru započeo 1963. godine, kao pevač grupe "The Senators", a popularnost stiče kada je izveo svoj vanvremenski hit "It's Not Unusual".

To je bio samo početak. Džons je potom počeo da ređa hitove, kao što su  "What's New Pussycat", "Green, Green Grass of Home", "Delilah", "She's a Lady", "Sex Bomb" i mnoge druge.

Tokom svoje karijere Tom je prodao preko 100 miliona ploča. Osvojio je brojne nagrade, a kraljica Elizabeta dodelila mu je titulu viteya 2002. godine zbog muzičkih dostignuća i promocije Ujedinjenog Kraljevstva u svetu.

Džons važi i za miljenika žena. Prema njegovom priznanju, svojevremeno je spavao sa 250 žena godišnje, u jeku najveće popularnosti.

Bio je u braku sa Lindom Vudvord, sve do njene smrti 2016. godine. Tom Džons se potom preselio iz Los Anđelesa u London, gde živi u svom stanu.

Legendarnog pevača publika je imala priliku da sluša i u Srbiji, U Beogradu je nastupio 2009. i 2014. godine u beogradskoj "Štark areni".

Povodom 80. rođendana Toma Džonsa, podesetimo se nekih njegovih najvećih hitova. Koji vam je najomiljenija njegova pesma?

Tom Džons - "It's Not Unusual"

Tom Džons - "What's New Pussycat"

Tom Džons - "Green, Green Grass of Home"

Tom Džons - "Delilah"

Tom Džons -  "She's a Lady"

Tom Džons - "Sex Bomb"

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sara

    8. jun 2020 | 09:02

    Srecno Legendo..

  • King

    8. jun 2020 | 09:15

    Tom je pevačina, ali elvis je kralj ima najbolji po tonaži glas svih vremena, jedan je elvis prisli King forever..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA