≫ 

Bob Dilan napokon predstavio svoj novi album: Kritičari prezadovoljni

Novi album Boba Dilana (79) “Rough and Rowdy Ways” muzički kritičari već sad svrstavaju među najbolje radove američkog kantautora

  • 1
Bob Dilan Bob Dilan / Foto: Profimedia/Courtesy Everett Collection / Everett

Karijera Boba Dilana duga je i prepuna iznenađenja, a poslednje nam je servirao juče - jednu pesmu sa prvog albuma koji je objavio nakon osam godina "tišine". Već danas, u petak, nekoliko pesama nalazi se na Jutjubu, a ceo album može da se strumuje.

Novi album Boba Dilana (79) “Rough and Rowdy Ways” muzički kritičari već sad svrstavaju među najbolje radove američkog kantautora. Album govori o životu, smrti i svim krvinama koje u međuvremenu hvatamo.

Najavio je novi album početkom maja, izdavši tad i treći singl s novog albuma, “False Prophet”.

No veliki uvod u novi album bio je u martu, kada je Dilan sve iznenadio objavom singla “Murder Most Foul”. U pitanju je pesma od 17 minuta koja govori o ubistvu američkog predsednika Džona F. Kenedija u Dalasu 1963. godine.

O Dilanu se s pravom govori kao o jednom od najvećih svetskih muzičara ikad, ali ono što je zanimljivo jeste da je je ova pesma prva koja mu je donela tron na Bilbordovoj lestvici najslušanijih.

- Pozdrav mojim obožavaocima i pratiocima. Zahvaljujem se na podršci i odanosti koju ste mi prižali tokom svih ovih godina. Ovo je neobjavljena pesma koju smo snimili davno, a koja bi vam mogla biti zanimljiva. Čuvajte se, budite pažljivi i neka je Bog s vama - napisao je Bob na društvenim mrežama.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Теорин

    19. jun 2020 | 18:31

    Велики музичар велики човек добитник Нобелове награде али га највише воле Хрвати. Он им је рекао истину. Браво за Роберта Цимермана

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA