≫ 

"Pravoslavlje Crnom Gorom blista": Danica Crnogorčević objavila novu pesmu o litijama

Crna, al' ti obraz svijetli, Goro, imaš narod sveti

  • 2
Danica Crnogorčević Danica Crnogorčević / Printskrin: YT/ Даница Црногорчевић

Danica Crnogorčević objavila je večeras novu pesmu "Pravoslavlje Crnom Gorom blista", posvećenu litijama koje su, kako se i u pesmi kaže, masovno "probudile verni narod".

- Nadamo se da ćete uživati u spotu i na taj način molitveno podržati srpski narod. Ovim putem im se zahvaljujem što su u pesmi, svako na svoj način, punim srcem i sa ljubavlju doprineli da zajedno podržimo naš narod koji se bori za naše svetinje i uopšte veru pravoslavnu i svetu, živu, našu majku Crkvu - izjavila je ova umetnica za Sputnjik.

Za muziku i tekst pesme bila je zadužena Dajana Petrović iz Valjeva, koja je sa svojim suprugom osnivač grupe "Nektarija".

- Profesionalni i uvek na visini zadatka aranžman je uradio Aleksandar Кovačević. Кaval je svirao Miloš V. Nikolić, koji nam je nesebično pružio maksimalnu podršku, ne samo za ovu, nego i za sve ostale pesme koje će se uskoro naći na drugom albumu. Intro, koji možete da čujete na samom početku, otpevao je protojerej - stavrofor Miodrag M. Popović. On je pesmi svojim glasom dao jedan poseban prizvuk molitve, zajedno sa opomenom koji i tekst kazuje "Na svetinje ko je ust’o, ne zna šta je junaštvo i čojstvo!" -  rekla je Danica Crnogorčević.

Produkciju videa, snimanje spota, Danica Crnogorčević je poverila Ivangrad studiju, na čelu sa Vladimirom Šćekićem iz Berana.

Ona najaljuje i novu pesmu za Vidovdan ove godine "Veseli se srpski rode" koju je napisao njen suprug, đakon Ivan Crnogorčević, takođe kao doprinos očuvanju svetinja na Кosovu i Metohiji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hh

    24. jun 2020 | 09:17

    Predivna žena čistog srca pesma opisuje pravoslavlje 🙏🙏🙏

  • Zoki

    24. jun 2020 | 10:55

    Sjajna si. Nastavi i dalje da pevaš o istoriji našeg naroda.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA