≫ 

Sabor u Pranjanima kakav nije viđen: Kolo će biti na distanci, 5 najboljih violinista će ga svirati

Mini svečanost odigraće se u centralnom delu varošice

  • 3
Sabor violinista u Pranjanima 2019 Prošlogodišnji sabor, Foto: RINA

Pre tačno godinu dana osnovan je Sabor violinista Srbije u selu Pranjani, na pola puta između Takova i Miloševe Dobrinje. Ovogodišnji Sabor odložen je zbog aktuelne situacije, ali Pranjanci ne odustaju i on će biti obeležen iduće subote u 18.00 časova veličanstvenim "kolom na distanci", a odsviraće ga pet najboljih srpskih violinista. Biće podignuta i saborska zastava ali izostaće takmičarski deo kao i posetioci koje organizatori nisu pozivali, kako se zdravlje ljudi ne bi dovodilo u pitanje.

Mini svečanost odigraće se u centralnom delu varošice gde će biti otkriven postament violinisti i ploča na kojoj su ispisana imena pobednika prvog Sabora a na kojoj će se, u vremenu koje dolazi, upisivati i budići.

- Na današnji dan održan je jedan od najuspešnijih, veličanstvenih skupova posvećenih narodnom stvaralaštvu. Bio je to prvi Sabor violinista Srbije. Ostaće za naredna pokoljenja a zauvek je promenio istoriju male planinske varošice. Selo Pranjani tada je postalo prestonica violine, i tako će biti u decenijama koje dolaze!! Imao sam tu čast i Božiju blagodat da budem jedan od osnivača i autor Sabora - naveo je na svojoj fejsbuk stranici Gvozden Nikolić.

(Telegraf.rs/RINA)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Православ

    16. avgust 2020 | 18:28

    Када ли ће Срби(изроди) да се уразуме ?!!! "Сабор у Гучи" је померен ради ПОСТА,а исти Ђаво прешо у Прањанима ! Прошле године сам био у Прањанима,службено,у овом периоду ГОСПОИНСКОГ ПОСТА,и падао је ГРАД величине јајета као опомена због овог ЛУДИЛА (У ПОСТУ КОЈИ ИМА ИСТУ ТЕЖИНУ КАО И ВАСКРШЊИ) !!! Нас нико неће да сатре,ми смо ти сами себи НАЈВЕЋИ НЕПРИЈАТЕЉИ, И САМИ ПРИЗИВАМО ГНЕВ БОЖЈИ,а после кукамо: "јаооо, шта смо ми Богу згрешили те нас ово и оно задеси" !!!

  • 🦸‍♂️supermen🦸‍♂️

    16. avgust 2020 | 20:30

    Bravo! Dajte malo veselja , da se podigne moral ovom narodu, dosta vise ove korone!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA