≫ 

Muzičari konačno mogu da naplate i onlajn nastupe na Fejsbuku, ali ne i u Srbiji

Fejsbuk stranice koje žele da ugoste plaćene internet događaje moraju da budu u skladu s Fejsbukovim pravilima o unovčavanju za pristup funkciji koja je za početak dostupna u 20 zemalja

  • 0
Koncert, muzika, telefon, snimanje Foto: Pixabay

Nova funkcionalnost aplikacije Facebook Pay puštena je pre nekoliko dana, što omogućuje kompanijama, stvaraocima, muzičarima, nastavnicima i medijskim izdavačima da naplaćuju ulaz na svoje virtuelne događaje.

Fejsbuk stranice koje žele da ugoste plaćene internet događaje moraju da budu u skladu s Fejsbukovim pravilima o unovčavanju za pristup funkciji koja je za početak dostupna u 20 zemalja, piše Headliner.

To su: SAD, Australija, Belgija, Brazil, Kanada, Češka Republika, Francuska, Nemačka, Mađarska, Indija, Italija, Meksiko, Holandija, Norveška, Poljska, Singapur, Španija, Švedska, Ukrajina i Ujedinjeno Kraljevstvo.

Fiđi Simo, šef Facebook aplikacije, napisao je u objavi na Facebook Newsroom da kompanija neće smanjiti prihod od događanja s plaćenim internet pristupom "barem sledeće godine", kako bi podržala mala preduzeća i kreativce.

- Za transakcije na internetu i Android-u u zemljama u kojima smo uveli Facebook Pay, mala preduzeća zadržavaće 100 posto prihoda koji ostvare od plaćenih internet događaja - napisao je Simo.

On je dodao da se to odnosi samo na kupovine obavljene putem sistema Facebook Pay, navodeći da je Apple odbio zahtev kompanije da se odrekne smanjenja prihoda od 30 posto.

- Zamolili smo Apple da smanji svoj prihod od 30 posto u App Store-u ili da nam dozvoli da ponudimo Facebook Pay kako bismo apsorbovali sve troškove za firme koje se bore za vreme COVID-19 pandemije, ali su odbili, tako da ćemo od događaja preko App Store-a isplaćivati 70 posto od ostvarenih prihoda - rekao je.

O tome kada bi Facebook Pay mogao da stigne i u druge zemlje još nema informacija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA