Prvi digitalni džez koncert u Beogradu onlajn iz "Božidarca"

Publika će imati priliku da uživa u zvucima Radivojević-Čolović Kvarteta...

  • 0
Džez muzika, bubanj, bubnjevi, violončelo, muzički instrumenti Foto-ilustracija: Pixabay

Prvi digitalni džez koncert u Beogradu, pod nazivom "Zvuk Njujorka", biće održan onlajn sutra, 27. avgusta u 21h, iz beogradskog "Božidarca", a podržala ga je Gradska opština Vračar.

Prvi onlajn džez koncert održaće Radivojević-Čolović Kvartet, koji će izvoditi autorske kompozicije Ivana Radivojevića i Miloša Čolovića.

Ove kompozicije će između sebe biti u "komplementarnom kontrastu" - muzika Radivojevića se bazira na uticaju trubača Ambroza Akinmusira sa trenutne njujorške scene, kao i trubača Matijasa Ika sa skandinavske scene, u kojoj se mogu čuti eksperimenti u zvuku kao i jednostavne melodije.

Muzika Čolovića bazira se na džez muzici 60-ih godina prošlog veka, periodu post bapa, u kojoj se može čuti inovativan pristup ukorenjen u tradiciji džez muzike.

Radivojeviću i Čoloviću se u sastavu priključuju Andreja Hristić na klavijaturi i Miloš Grbatinić na bubnjevima, jedni od najtraženijih muzičara na beogradskoj džez sceni.

Svi koji žele da uživaju u džez zvucima mogu jednostavno da se prijave na onlajn koncert preko sajta Božidarca.

Oni koji se prijave, link do koncerta će dobiti najkasnije pola sata pre početka na i-mejl adresu, a program mogu da prate sa telefona ili kompjutera - sa i bez uključene kamere, rekli su u Božidarcu.

(Tanjug.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA