≫ 

Partibrejkersi, Vasil Hadžimanov, Atheist Rap... Ovi koncerti nas očekuju u Beogradu i Srbiji

Poslednji u nizu humanitarnih maraton svirki desiće se u subotu, kada nastupaju pank rok veterani "Atheist Rap", rep senzacija "Parti Bee Gee" i i alternativni sastav "Vizelj"...

  • 1
EXIT festival 2019, Partibrejkers

Partibrejkersi / Foto: Marko Jovanović

Džez muzičarka Irena Blagojević, koncert Četiri Maljčika dvojice pijanista Aleksandra Šandorova i Nemanje Nikolića, rok grupe Partibrejkers, Eyesburn i Atheist Rap pojedini su od poslednjih muzičkih izvođača za tekući mesec po Beogradu i Srbiji, dok je još uvek na snazi pandemija i delimična zabrana koncerata sa previše ljudi.

Večeras, 29. oktobra od 20h, na scenu izlazi džez dama Irena Blagojević, u klubu Bluz i Pivo, u centru prestonice. Sa pevačicom nastupaju Bojan Cvetković - piano, Milan Nikolić - bas i Aleksandar Cvetković - bubnjevi.

Vokalna umetnica stekla je slavu pre 20 godina na "Beogradskom proleću" (2000) kada je osvojila prvo mesto na muzičkom festivalu "Slavenski bazar" u Kijevu. Od 2008. godine počinje solo karijeru, ima za sobom dva studijska albuma gde je autor većine pesama - "Jutro bez ljubavi" i "Blistavi grad".

Između dva albuma objavila je zapažene singlove - soul pesmu "Lonely Days" na engleskom i disko-fank-džez "Memories of You". Uspešne koncerte u prethodnom periodu održala je u Domu omladine Beograda, Sava Centru, nastupila je na Kolarcu sa Big Bendom RTS-a, kao i na nekoliko džez festivala.

U petak na Kolarcu je posebno dvostruko veče za projekat "Nebeska Rusija - 4 Maljčika", koje će biti izvedeno u dva termina - u 20h i 21:50h.

Program je posvećen sećanju na Vladu Divljana na kome učestvuju pijanisti Aleksandar Šandorov i Nemanja Nikolić, a sve ih povezuje muzika omiljenog kompozitora svih učesnika projekta, Sergeja Prokofjeva, odnosno njegov "Koncert za klavir i orkestar br. 3", sa autorskom muzikom Divljana.

Petak veče je rezervisan i za grupu Kanda Kodža i Nebojša (KKN), ali ne u Beogradu, već u Gradskom kulturnom centru Užice.

Ovoga puta alternativni bend KKN nastupa u akustičnoj unplugged varijanti, kako će svirati uskoro i u Kombank Dvorani 7. novembra. Počeli su davne 1990. kao sastav prijatelja, a danas su od traženijih alternativnih sastava. U fokusu pažnje biće izbor pesama sa aktuelnog retrospektivnog albuma "Popis", uz obeležavanje 30. rođendana grupe.

Kanda Kodža i Nebojša

Kanda Kodža i Nebojša / Foto: Promo

Humanitarni koncerti za malu Aniku počeli su u Bašti kluba "Fest" u Zemunu, nastupima elektro grupe MAiKA, rege pop atrakcijom S.A.R.S. i takođe spomenutim - KKN.

Sinoć su humanitarno svirali The BestBeat, The Fuzzbox i VIS Limunada, a večeras na pozornicu izlaze rok legende Partibrejkersi, rege hard rok bend Eyesburn i rokeri Mooncage.

Specifično je za bendove Partibrejkersi i Eyesburn što su nezvanično pre nekoliko godina prestali da postoje na neko vreme, a onda su se vratili nedavno koncertima 2018. i 2019. godine.

Poslednji u nizu humanitarnih maraton svirki desiće se u subotu, kada nastupaju pank rok veterani Atheist Rap, rep senzacija Parti Bee Gee i i alternativni sastav Vizelj.

Subota je rezervisana i za jedno gala veče u restoranu Enso u okviru kluba novi BitefArtCafe, kada će svoj program imati najpoznatiji džez pijanista Vasil Hadžimanov sa ćerkom Martom, a na bini će im se pridružiti Milan Pavković na kontrabasu i Rastko Obradović na saksofonu.

Nišvil, Nišville 2020

Vasil Hadžimanov / Foto: Zoran Ćirić

Video: Brejkersi: Ovde nam je uvek bilo lepo

(Tanjug.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA