≫ 

Kako je Beograd pevao "Život je tombola" zbog Maradone pre 7 godina

List "Klarin" je prvi objavio da je 60-godišnji Maradona doživeo srčani udar u svom domu u Tigreu gde se oporavljao posle nedavne operacije na mozgu

  • 0
Dijego Diego Maradona

Foto: Tanjug/AP

Svetska javnost i dalje je u stanju šoka posle užasne vesti da je preminuo jedan od najboljih fudbalera svih vremena Dijego Armando Maradona.

Prema navodima argentinskih medija, list "Klarin" je prvi objavio da je 60-godišnji Maradona doživeo srčani udar u svom domu u Tigreu gde se oporavljao posle nedavne operacije na mozgu koju je imao pre dve nedelje.

Mnogi su smatrali da je Maradona i veći od fudbala, a njegovu karijeru pratili su brojni skandali. Međutim, to nije uticalo nimalo da ova sportska ikona bude omiljena širom sveta.

Kolika je veličina, govori i scena iz 2013. godine, kada je prepuna Hala Ranka Žeravice pevala "Život je tombola" zbog Maradone na koncertu Manu Čaoa.

Maradona, po mnogima jedan od najvećih fudbalera svih vremena, vodio je Argentinu do osvajanja Svetskog prvenstva 1986. godine koje je bilo vrhunac njegove velike karijere.

Video: Smrt fudbalskog Boga potresa svet: Umro Dijego Armando Maradona

Nastupao je, između ostalih, za Boku Juniors, Napoli i Barselonu, a milioni ljubitelja fudbala širom sveta obožavali su njegove briljantne poteze i golove, o čemu svedoče i reakcije širom sveta.

Video: Kakav doček za Maradonu kralja fudbala i Božiju ruku

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA