≫ 

Marčelo i "Rock simfonija" predstavili rimejk pesme "Sveti bes"

Rimejk je Marčelo opisao kao "poklon u znak zahvalnosti vernoj publici"

  • 2
Marko Selic Marcelo Marko Šelić Marčelo / Foto: ATA Images

- Iako mračna i teška stvar, "Sveti bes’"oduvek je spadao u one publici najdraže - kaže Marko Šelić Marčelo o novom izdanju pesme koja u redovima poštovalaca uživa gotovo kultni status.

Reč je o novoj verziji, koju je, prema originalnoj kompoziciji Radeta Sklopića Rejda napravljenoj pre deceniju i po, ovoga puta odsvirala banjalučka Rock Simfonija. Marčelo je na njihovim koncertima već godinama rado viđen gost, a na repertoaru se, između ostalog, često nalazio i „Sveti bes”, koji za autore ima posebnu emotivnu vrednost, piše Music Pocket.

- To je prvo što smo nas dvojica, kao kompozitor i tekstopisac, ikada napravili zajedno, a na refrenu su, osim Dragoljuba Markovića i Gage Ilinčića, i vokali našeg druga Boksija Kinđića, koji više nije među nama - kazao je reper i pisac.

Animirani spot delo je Mustafe Mulahusejnovića, vizuelnog umetnika koji se ovoj pesmi takođe vratio: u vreme njenog prvobitnog objavljivanja, nadahnula ga je za „prvu ruku” videa, kojom je u sliku pretočen deo pesme. Sada je pred publikom dovršen rad, takav da u stopu prati i dodatno dočarava atmosferu pesme.

Ovim izdanjem Marčelo i njegovi saradnici najavljuju čitav niz projekata na kojima marljivo rade.

- Godina nam je svima izmakla iz ruku: umesto u studiju, proveli smo je u kućnoj radinosti i strepnji od loših vesti, dovijajući se kako da je pregrmimo, pošto je najveći deo naših aktivnosti, samim tim i prihoda, bio onemogućen. Sledeća godina zato mora biti velika i puna elana.

- Osim obećanog novog albuma, čiji smo prvi singl („Udahni”) objavili u februaru, biće tu i jedan zaseban mini-album (7 pesama) za ljubitelje našeg starijeg zvuka, kao i muzika iz predstave „Bura” i Rejdov novi samostalni kompozitorski album "12 Rooms". Što se pak "Svetog besa" tiče, rimejk nije tu da zameni staru verziju. Zajedno sa spotom, on je poklon u znak zahvalnosti našoj publici. Za vernost, ljubav i strpljenje - zaključio je umetnik.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Brk

    27. novembar 2020 | 14:37

    Mali se mnogo utripovao...

  • Dobrivoje

    28. novembar 2020 | 01:40

    Meni je original original, svaka druga verzija nikada nije bila bolja od originala... decko tripujes ... drz se onog starog bices CAR...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA