≫ 

Amerikanka otpevala Bajagin hit: Poslušajte kako zvuči u njenoj obradi

"Od kada tebe volim" je Bajagina intimna balada, objavljena na albumu "Prodavnica tajni" 1988. godine

  • 3
Kimberli Tausend Kimberli Taunsend / Printskrin: YT/Kimberly Townsend

Kimberli Taunsend, njujorška kantautorka, obradila je stari hit Bajage i "Instruktora", baladu "Od kada tebe volim", otpevavši je na srpskom jeziku.

Vreme bez živih nastupa, u doba pandemije korone, Kimberli provodi sprovodeći kampanju "52 nedelje - 52 obrade", tokom koje svakog petka na svom "Jutjub" kanalu objavljuje video sa novom pesmom drugih autora.

Prošlog petka objavila je video sa obradom pesme "Od kada tebe volim" Bajage i "Instruktora", na srpskom jeziku i uz pratnju akustične gitare. Tako se Bajaga na kanalu mlade njujorške muzičarke našao u odabranom društvu velikana popularne muzike, kakvi su "Bitlsi", Elvis, Bob Dilan, Džoni Keš, Sajmon i Garfankl i "Rejdiohed", čije pesme je Taunsendova takođe obradila.

Kimberli je svoj prvi album sa autorskom muzikom objavila početkom prošle godine, a pratili su ga hvalospevi kritike na račun njenog pevanja i kompozitorskog rada. Specijalizovani portal "Rivju" nazvao ju je "budućnošću folk muzike".

"Od kada tebe volim" je Bajagina intimna balada, objavljena na albumu "Prodavnica tajni" 1988. godine. Pod navalom serije Bajaginih hitova u tom periodu, pomalo je ostala u nezasluženoj senci, a svoj drugi život je dobila kada ju je, na svoj način, otpevala Divna Ljubojević.

Video: Legendarna pesma o Tamari ima jednu grešku, a Bajaga će vam reći i koju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA