≫ 

Ovako zvuči original Sinatrinog hita "My Way": Francuska pesma koju je "preuredio" Pol Enka

Čuveni "My Way" je nastao od francuske pesme "Comme D'Habitude" francuskog pevača Kloda Fransoe

  • 4
Frenk Sinatra Frenk Sinatra peva pesmu "My Way" Printskrin: Youtube/Frank Sinatra

Tokom svoje bogate muzičke karijere, legendarni Frenk Sinatra otpevao je brojne hitove, a jedan od njegovih najvećih bio je "My Way". Ono što je zanimljivo jeste da ova čuvena numera originalno potiče iz Francuske.

Nosi naziv "Comme D'Habitude" ("Kao obično"), koju su napisali kompozitori Žak Revo i Žil Tibo, a koju je 1967. godine snimio francuski pevač Klod Fransoa. Pesma, koja govori o čoveku koji proživljava kraj braka, je bila popularna u nekim delovima Evrope, a tokom boravka u Francuskoj, čuveni pevač i tekstopisac Pol Enka ju je zapazio.

Poslušajte pesmu "Comme D'Habitude" francuskog pevača Kloda Fransoe, koju je posle Pol Enka "pretvorio" u pesmu "My Way":

Kako su naveli inostrani mediji, prava za pesmu "Comme D'Habitude" su otkupljena. Pol Enka ju je "preuredio", a novi tekst pesme je napisao u 3 sata posle ponoći, kada je bio kišovit dan u Njujorku. Numeri je dao naziv "My Way" i ponudio je Frenku Sinatri, koji ju je snimio 1968. godine.

Za razliku "Comme D'Habitude", pesma "My Way" imala je drugačiju priču, i govori o čoveku koji sumira svoj život koji je živeo po svojim principima.

Inače, kako je navela Sinatrina ćerka Tina BBC-ovoj emisiji "Hardtalk" 2000. godine, Frenk nije voleo svoj možda najveći hit.

Uvek je smatrao da je ta pesma ("My Way") samoposlužna i popustljiva. Nije mu se svidela. Ta pesma se zaglavila i nije je mogao skinuti sa cipele - rekla je Tina.

Frenk Sinatra - "My Way":

Inače, pesmu "My Way" snimile su druge poznate muzičke zvezde, a jedna od njih bio je i Elvis Prisli.

Video: Džejev glas odzvanja Dorćolom: Beograđani uz kuvano vino uživaju u hitovima legende

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Saša

    3. januar 2021 | 12:07

    Tu je pesmu kraljevski otpevao elvis prisli King forever kralj zauvek...

  • teorija zavere

    4. januar 2021 | 12:30

    Nisam bas ljubitelj Prislija, ali od ova dva izvodjenja, bolje je Prislijevo. Frenk je nekako "odradio tezgu", dok se Prisli potrudio ;)

  • MM

    3. januar 2021 | 14:02

    Meni najlepša pesma ikada i to baš u izvođenju Frenk Sinatre. Uvek mi oči zasuze dok je slušam.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA