Dali su 65.000 $ da snime hit ploču, a 75.000 na kokain: "Bila je to muka bez olakšanja"

Uletali smo u to s**anje i bilo je grozno. Sada pokušavam da shvatim: "Gde mi je dođavola bila glava kada sam mislio da je to dobar provod?"

  • 2
Ozzy Osbourne Ozi Ozborn / Printskrin: Youtube/ABC11

Ozi Ozborn, pevač legendarnog rok benda Black Sabbath, kazao je da je kokain  za njega bio "muka bez olakšanja", i da zbog toga nije čak mogao ni da kontroliše o čemu razmišlja. Ovom poroku odao se 1972. godine.

Upravo tada Black Sabbath je snimao svoj album Vol. 4, koji je postao ozloglašen baš zbog količine droge koju su članove benda iskoristili snimajući ga. Procenjeno je da su oko 65.000 dolara dali na nastanak ploče, a oko 75.000 na drogu koju su za to vreme uneli u sebe. U jednom trenu bacili su u WC šolju oko 5.000 dolara vrednu drogu, misleći da im racija upada u kuću. Ispostavilo se da je u pitanju lažna dojava, ali su baš zbog ove epizode hteli da album nazovu SnowblindProdukcijska kuća odbacila je tu ideju.

Ovo je deo pesme:

Something blowin' in my head

Winds of ice that soon will spread

Down to freeze my very soul

Makes me happy, makes me cold

- Morate imati na umu, mi smo došli iz sporednih ulica Birmingema, a sada mi u kući na Bel-Eru snimali hit album. Ljudi su znali našu muziku i bili smo kraljevi planete. Tako da smo probali sve što smo mogli - rekao je Ozborn u nedavnom intervjuu za Rolling Stone.

Kako je nastavio, pesmu "Snowblind" napisali su jer je bila najveće otkrovenje njihovih života. Mislili su da je uspeh izgledao tako, ali se ispostavilo da je bio njihov najveći neprijatelj.

- Uletali smo u to s**anje i bilo je grozno. Sada pokušavam da shvatim: "Gde mi je dođavola bila glava kada sam mislio da je to dobar provod?". Ta se noć nikada nije okončala. Samo bi se nastavila narednog jutra - rekao je Ozborn.

Pevač se setio razgovora sa jednim strancem kraj bazena u njihovoj vili.

- Rekao sam mu: "Imali smo neki strava koku juče", a on je odgovorio: "O, pa ja sam ti je prodao". Pitao sam ga šta radi, kazao je: "Radim za Administraciju hrane i droge", bio je zvaničnik. Možda me je zezao. Ne zna. Kada si na tom prokletom prahu sve igzelda fantastično za pet sekudni, a onda je to neprestana patnja.

Ozborn je kazao i da je sledeći album Sabata trebalo da bude "Paranoid", jer su svi bili "paranoidne ruine nakon toga". "Paranoid" su, inače, snimili dve godine ranije, tačnije 1970-e.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja64

    17. februar 2021 | 14:10

    Kraljevi planete.......ahahahaha

  • Vuk

    17. februar 2021 | 12:24

    Bravo, samo se poizvrćite, ustvari biće vas manje ludaka i koga briga u Srbiji za vas ludake.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA