≫ 

Preminuo Dejan Bošković: Diskograf koji je prepoznao brojne talente umro od korone

Bošković je bio vlasnik poznate izdavačke kompanije Ammonite Records, koja je prepoznavala muzičke talente širom celog regiona i objavljivala njihove albume

  • 2
Dejan Bošković Dejan Bošković Foto: Facebook/Dejan Boskovic

Osnivač diskografske kuće Ammonite Records i Indirekt Showcase festivala Dejan Bošković preminuo je u 52. godini u Beogradu od posledica korona virusa.

Bošković je bio vlasnik poznate izdavačke kompanije Ammonite Records, koja je prepoznavala muzičke talente širom celog regiona i objavljivala njihove albume, koji će kasnije postati veoma uspešni.

Takođe, bio je osnivač i prvi čovek beogradskog festivala Indirekt Showcase, muzičke konferencije sa mnogim panelima radionicama i predavanjima, jedinstvene po saradnji Umaga i Beograda, koja je radila na promociji regionalnih imena moderne muzike.

Iza njega je i rad na “Jammonite” internet radiju koji se bavio promocijom vrhunskih di-džej setova međunarodno priznatih di-džejeva.

Po rečima prijatelja i poznanika, Bošković je bio nekoliko nedelja na bolničkom lečenju od koronavirusa, ali stanje se pogoršalo i on je na žalost izgubio najvažniju bitku.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • V

    19. februar 2021 | 20:44

    To je bio veliki poznavalac digitalne distribucije muzike, čovek smiren i uvek strpljiv da sve objasni.Veliki entuzijasta.Zauvek ce ostati u pamcenju svih nas koji smo radili sa njim kao srce od čoveka koji je prepoznavao mlade talente u alternativnoj i rok muzici i pomagao ih.Njegova veličina ostaje da nas bidri zauvek

  • Puškin

    19. februar 2021 | 17:34

    😢😢Žao mi je.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA