≫ 

Pitao sam ga: "Pa kako Đole uspeš da ne zaplačeš?", on mi je odgovorio: "Ja zatvorim oči..."

- Plakalo mi se od tekstova i muzike koju je pisao - prisetio se Petar Alvirović, koji je sarađivao sa Balaševićem

  • 3
Đorđe Balašević Đorđe Balašević Foto: ATA images

Đorđe Balašević je tokom svoje uspešne karijere sarađivao i sa grupom "Apsolutno romantično". Član ovog sastava, Petar Alvirović, otkrio je kakva ga sećanja vežu za legendarnog Đoleta.

- Bio je jako duhovit, znali su da me bole obrazi od smeha ponekad. Bio je prirodan, dobar domaćin i saradnik, ma fantastičan čovek. Bio je mag svog zanata. Događalo mi se da ne mogu da otpevam njegovu pesmu do kraja jer mi se stezalo grlo. Plakalo mi se od tekstova i muzike koju je pisao. Jednom prilikom sam ga i pitao: "Pa kako Đole uspeš da ne zaplačeš?", toliko su mu pesme dirljive, a on mi je odgovorio: "Ja zatvorim oči i ne gledam ni u koga", jer u suprotnom bi i on zaplakao - rekao je Alvirović za 24sata.hr.

On ističe da je Đole bio neverovatan čovek.

- Kad odeš na njegov koncert, u jednom trenutku te oraspoloži, pa te onda rastuži. To je bila takva kombinacija emocija, jedan poseban osećaj, nešto predivno. Bio je takva inspiracija, znao sam da se poslije njegovog koncerta vratim kući i napišem pesmu. Bio je pravi šansonijer - rekao je Petar Alvirović.

Video: Hiljade ljudi ispratilo Balaševića u večnost: Gorele su baklje, sijao je Novi Sad u Đoletovu čast

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA