• 3

Zaspo Janko: Poslušajte kako tužnu pesmu iz filma "Dara iz Jasenovca" uživo peva Cakana (Love&Live)

Dragica Radosavljević Cakana rođena je na Kosovu i Metohiji, gde je i pre mnogo vekova nastala pesma "Zaspo Janko", pesma koja je u filmu "Dara iz Jasenovca" izazvala okeane suza. U sceni dok srpska nejač putuje vozom smrti na svoj poslednji put, držeći bebu u naručju majka započinje upravo jednu od najtužnijih srpskih pesama

  • 3

Film "Dara iz Jasenovca" uzburkao je, ionako povazdan uzburkane balkanske duhove, naterao je mnoge da saznaju koliko o svojoj istoriji zapravo ništa ne znaju i učinio više za buduća pokolenja od gotovo svih istorijskih čitanki u poslednjih mnogo decenija. U filmu koji je izazvao okeane suza, u sceni dok srpska nejač putuje vozom smrti na svoj poslednji put, držeći bebu u naručju majka započinje jednu pretužnu pesmu - Zaspo Janko.

U pitanju je stara, kako etnomuzikolozi kažu, "pogrebna izvorna pesma", nastala na teritoriji Kosova i Metohije, upravo na podneblju gde su se rodlile dve pevačice - Dragica Radosavljević Cakana i Anastasija Kostić, koje su je, u svojoj verziji otpevale u Love&Live studiju Telegraf musica.

Zapratite Youtube kanal Telegraf music , uživajte i uskoro očekujte nove i stare velike hitove i nove vrhunske muzičare i pevače. Samo uživo. Samo akustično. Samo jako i dobro. Jer muzika je ljubav - Love&Live!

Telegraf music

NAPOMENA: Poštujte autorska prava, poštujte izvođače i izdavače, kupujte legalna muzička izdanja. Love&Live realizuje se uz podršku OFPS-a, SOKOJ-a i Unije diskografa Srbije i Sky musica

Film Dara iz Jasenovca

Foto: Aleksandar Letić

"Zaspo Janko"

Zaspo Janko pod jablanom
Svoje mile drage
Lepe moje crne oči
Pogledajte na me

Pod jablanom zlatnom granom
Svoje mile drage
Lepe moje crne oči
Pogledajte na me

Ja otrgnem zlatnu granu
Svoje mile drage
Lepe moje crne oči
Pogledajte na me

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Predrag

    Pesma je srpska izvorna i korišćena je u filmu. Nije to pesma iz filma, ne obmanjujte više ljude.

  • mille

    upropastila je pesmu svojim ”izvodjenjem”

  • Crni

    Hm, koliko ja znam, Cakana nema pojma o pevanju.....

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima