Pesma je bila osuđivana zbog tvrdnji da promoviše prostituciju, jedan stih je bio menjan

Pesma "Lady Marmalade" je poznata širom sveta, a ranije je bila na udaru

  • 1
Pesma Lady Marmalade Pesma "Lady Marmalade" Printskrin: Youtube/Christina Aguilera

Pre 20 godina, za film "Mulen Ruž", Kristina Agilera, Pink, Lil Kim i Maja obradile su poznatu pesmu "Lady Marmalade". Njihova verzija je početkom 21. veka bila veoma popularna i slušala se širom sveta.

Međutim, ta pesma se svojevremeno našla na udaru. I to zbog tvrdnje da promoviše prostituciju, piše songfacts.com.

Naime, pesmu su napisali Bob Kru i Keni Nolan. Numeru je prvobitno snimila disko grupa " The Eleventh Hour", a zatim i ženski sastav "Labelle", i to na sugestiju njihovog producenta Alana Tusana.

Jedan "sporni", ali svakako najprepoznatljiviji stih, morao je da se menja. Onaj čuveni na francuskom "Voulez-vous coucher avec moi ce soir", što znači da li želiš da spavaš sa mnom noćas. Upravo zbog toga, televiziji su grupi "Labelle" branili da pevaju taj stih, te su morali da ga menjaju u "Voulez-vous danser avec moi ce soir", odnosno da li bi voleo da igraš sa mnom.

Naime, nekim ljudima je zasmetalo to što je poznata ženska grupa od pesme "Lady Marmalade" napravila numeru za žurku.

- Ta pesma je bila tabu. Mislim, zašto pevati o ku*vi? Što da ne? Imala sam dobru prijateljicu koja je bila ku*va i umrla je. Nikad mi nije izvadila mikrofon iz usta i nikada nisam uzela dušek ispod nje. Bila je prijateljica i radila je svoje. To bi bilo poput diskriminacije jer si ti belac, a ja crnkinja, ili si gej i neko je strejt. Ne verujem u odvajanje ljudi - rekla je Pet Label u intervjuu za NME 1986. godine.

U istom tom intervjuu ona je priznala da nije znala o čemu se u pesmi radi. Kada joj je jedan od tvoraca numere Bob Kru objasnio, samo je uzdahnula i rekla: "Šta će moja majka reći?".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Перагеније

    29. mart 2021 | 22:29

    Била је то лектира за старлете.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA