Inostrani mediji pišu: Vraća se Live Aid?

Originalni događaj održan je pre 37 godina, 13. jula 1985. godine

  • 0
Live Aid Live Aid Printskrin Youtube/Live Aid

Muzički spektal Boba Geldofa Live Aid mogao bi ponovo da bude aktiviran nakon 37 godina otkako je prvi, i jedini put održan. A jedna stvar je "podgrejala" glasine da to može da se desi.

Naime, kako piše Daily Mail, veb sajt gov.uk pokazuje da je rokerska dobrotvorna organizacija Band Aid Charitable Trust, koju je roker (Bob Geldof) osnovao pre originalnog koncerta 13. jula 1985, podnela zahtev za zaštitu imena još u novembru pre nego što je zahtev odobren prošlog meseca.

U jednoj delu britanskog vladinog sajta vidi se da šefovi dobrotvornih organizacija imaju za cilj zaštitu prava na striming mogućeg koncerta, kao i robe i novčane usluge.

Bob Geldof nije bio dostupan za komentar.

Podsetimo, roker (Bob Geldof) je pripremao Live Aid, koji je održan 1985. godine, sa kolegom Midžom Jurom, a njih dvojica su sa svojim timom okupili najveće muzičke zvezde.

via GIPHY

"Live Aid" je u tom vreme bila najveća humanitarna akcija i ujedinila je planetu. Po prvi put do tada i prikupljeno je 60 miliona dolara za pomoć gladnima u Africi. Ideja se rodila zahvaljujući britanskom novinaru Majklu Buerku, koji se tek vratio sa reportažom iz Etiopije, a ono što su on i njegov tim slikom zabeležili bilo je više nego potresno.

U koncertima su učestvovali najpoznatiji rok i pop muzičari, a svirke sa londonskog stadiona “Vembli” u Londonu i stadiona “Džon Kenedi” u Filadelfiji pratilo je oko milijardu i po gledalaca širom sveta, direktnim prenosom putem televizije.

Među izvođačima su bili grupe “Duran Duran”, “Spandau Ballet”, kao i Dejvid Bouvi, Madona, Brajan Adams, Mik Džeger i mnogi drugi.

Međutim, jedan nastup sa ovog muzičkog spektakla je ušao u legendu. I to grupe "Queen", koji se i dan danas pamti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA