• 0

7 najluđih momenata sa Arsenal festa: Od tata sa klincima na leđima, do plesa koji sledi nakon šutke

Koliko je samo porodica bilo sa decom - gotovo na svakom koraku mogli ste da vidite neko dete koje sedi na očevim leđima, uživajuži u prizoru svetlosti reflektora i magiji koncerta

  • 0
Arsenal fest 2021

Foto: Mateja Beljan

"Arsenal fest" probudio je i publiku i bendove, koji su nakon godinu i po dana košmarnog sna imali prilike da se sretnu na jednom velikom festivalu, prvom takvom nakon što je u Srbiju došla korona, koja je zaustavila normalan život.

Nije, stoga, čudno što je Knežev arsenal u Kragujevcu bio dupke pun, što je okupio i mlade i starije, a mnogi su, verovatno, imali prilike da se prvi put u životu susretnu sa velikom binom. Doslovno su tu bili i osnovci i klinci, srednjoškolci, nešto stariji posetioci koji su došli i iz drugih gradova, pa i oni u zrelim godinama koji su poskakivali uz (manje ili više) tvrđi zvuk koji je dopirao sa bine.

Svi zajedno na jednom mestu, raširenih ruku, u srcu Šumadije, pokazali su kako izgleda dobar provod.

Ovo su najzanimljiviji detalji koje su zabeležile naše kamere.

Najbolji očevi

Koliko je samo porodica bilo sa decom - gotovo na svakom koraku mogli ste da vidite neko dete koje sedi na očevim leđima, uživajuži u prizoru svetlosti reflektora i magiji koncerta.

Tu su bile i devojčice i dečaci, ali i oni koji su prerasli mogućnost da se nađu na tatinim leđima, ali su imali prilike da poskakuju u ritmu zajedno sa roditeljima. Bilo je pravih rokerskoh porodica, a susreli smo i jednu koja je samo zbog "Arsenala" došla iz Beograda.

Od šutke do plesa

Tvrđi zvuk "Brkova" i "Hladnog piva" naterao je mnoge pakere da otpočnu "šutku", guranje i bacanje u krugu koji se stvara u masi, dok se oni koji nisu zainteresovani za takvu vrstu zabave elegantno pomere sa strane. Iste one koji su bili u šutki, na sledećoj pesmi mogli ste da vidite u romantičnom plesu.

Bakljada na Bajagi

Baklje koje su se iznenada upalile na koncertu Bajage oduševile su publiku na glavnoj bini.

Publiku su Bajaga i instruktori toliko zagrejali, da su u jednom trenutku otpočeli da igraju formirajući vozić.

Bele konfete na "Čorbi"

Posebnu pažnju ove godine privukla je "Riblja čorba" - to je bio njihov prvi nastup bez basiste Miše Aleksića.

U jednom trenutku, pred sam kraj legendarne pesme "Anđele" sa obe strane bine poletelo je na hiljade konfeta, koje su na trenutak prekrile pogled na nebo, a publika ih je oduševljeno dočekala.

Srpski jezik sa bine na Ingviju

Ove godine na festivalu dominirali su domaći i eks-ju bendovi. Stoga je Ingvi Malmsten bio zapaženi izuzetak.

A onda se sa bine začulo:

- Dobro veče Srbijo, dobro veče Kragujevac! Hajde, idemo svi, ruke gore.

To su bile reči klavijaturiste, a mnogi nisu ni znali da binu sa jednim od najboljih svetskih gitarista deli čovek koji je iz Negotina.

Ovacije za Milicu

Trenutak slave, gromoglasni aplauz i skandiranje imena od strane hiljada ljudi koji gledaju samo u nju - doživela je jedna Milica koju je Mile Kekin iz "Hladnog piva" izveo na binu - da zapeva.

Bodrio ju je i grlio, a njen osmeh ulepšao je koncert hrvatskog pank benda.

Čirokane

Pankeri nisu "izumrli" - to je dokazala grupa koja se slučajno zajedno zatekla pred našom kamerom.

Pozirali su svi zajedno i upoznali su se, a devojke su samo pritrčavale da se sa njima slikaju.

Pa, i devojke mogu da imaju "grivu" - to je dokazala upravo jedna od njih koja je stala zajedno sa pripadnicima "jačeg" pola.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima