Plasido Domingo: Vraćam se posle 7 godina u Beograd, raduje me što nastupam na koncertu u ovom gradu

- Imaću zadovoljstvo da pevam sa mladom zvezdom rođenom upravo ovde, sopranom Marijom Jelić - rekao je Plasido Domingo

  • 2
Placido Domingo, Plasido Domingo Placido Domingo Foto: Tanjug/AP

Jedan od najslavnijih i najmoćnijih operskih pevača na svetu Plasido Domingo u ekskluzivnoj izjavi za Tanjug izrazio je zadovoljstvo što se vratio u Beograd posle sedam godina i naglasio da ga je prijatno iznenadila atmosfera grada u kojem je prvi put bio na početku karijere, pre skoro pola veka.

- Vraćam se posle sedam godina u Beograd, raduje me što nastupam na koncertu u ovom gradu u kome sam prvi put bio pre skoro 50 godina, kada sam bio na početku karijere - naveo je Domingo.

- Vidimo se u sredu na stadionu Tašmajdan - poručio je Beograđanima, pred koncert kojim zatvara BELEF.

Maestro koji je svojim glasom obeležio čitavu jednu eru, kaže da je

bio prijatno iznenađen atmosferom ovog grada i ljubaznošću ljudi koji su ga dočekali sinoć. "Sa mnom će biti italijanski sopran Anna Piroži, divan glas, jedan od najvećih tumača međunarodne scene današnjice", naveo je operski pevač i dirigent svetskog glasa. Maestro je nagalsio da će ga pratiće Simfonijski orkestar RTS-a pod dirigentskom palicom maestra Dijana Čobanova.

- Imaću zadovoljstvo da pevam sa mladom zvezdom rođenom upravo ovde, sopranom Marijom Jelić - rekao je Plasido Domingo koji u svojoj šest decenija dugogj karijeri ima najveći broj uloga tenorskog, a sada i baritonskog faha.

Plasido Domingo stigao je sinoć u Beograd, letom iz Praga, pred nastup 8. septembra na Tašmajdanu, gde će mu, kako je najavio, biti specijalni gost mlada saksofonistkinja Kristina Vasić (9) iz Paraćina koju je upoznao na velikom takmičenju u Budimpešti.

Sa velikom zvezdom svetske operske scene u Beograd je doputovala i njegova supruga sopran Marta Ornelas Domingo (86), sa kojom je u braku skoro šest decenija i koja mu je najvažniji savetnik i danas.

Video: Plasido Domingo u Beogradu, Vesić poručio: Na koncertu samo vakcinisani i koji su preležali koronu

Tašmaj

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoran

    7. septembar 2021 | 13:27

    Gostuje mlada zvezda Kristina Vasic. U inostranstvu sigurno u Srbiji i ne znaju ko je. Sramota za Srbiju.

  • Zeljko

    7. septembar 2021 | 11:49

    pa taj jos nije ni dosao, a tri meseca se pise o njemu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA