≫ 

Još jedan emotivan nastup "Riblje Čorbe": Bora u Zaječaru sa tugom spomenio 3 imena

Gitarijada je održana u izmenjenom terminu i bez takmičarskog dela programa

  • 0
Riblja čorba ILUSTRACIJA, Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Ovogodišnja 54. zaječarska Gitarijada organizovana je uspešno, svi su pevali zajedno i potrudili se da prvo veče najstarije rok manifestacije na Balkanu kvalitetnom muzikom opravda njenu dugovečnost.

Publika pamti brojne nastupe Riblje čorbe sa prethodnih Gitarijada, međutim ove godine sa posebnim emocijama Bora je sa bine zamolio publiku da još jednom svi zajedno odaju počast nedavno preminulom basisti Miši Aleksiću, Đorđu Balašaviću i osnivaču Gitarijade Moši Radenkoviću...

Gitarijada je održana u izmenjenom terminu i bez takmičarskog dela programa u kome više od pola veka nastupaju demo bendovi. Ipak, održana je tradicija i kontiniutet, te je publika uživala u nastupima Riblje čorbe i Hladnog piva, kao i u svirkama najboljih mladih bendova sa prethodne Gitarijade, po izboru žirija i publike.

Posetiocima je omogućen besplatan ulaz na 54. Gitarijadu, ali uz potvrdu o vakcinaciji, preležanom kovidu ili negativan test.

Novouspostavljena nagrada Moša Radenković po završetku Gitarijade biće dodeljena za najbolji vokal, a večeras u dvodnevnom izdanju rok festivala nastupiće u revijalnom delu programa Galija i Neverne bebe.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA