≫ 

Erik Klepton na udaru medija: Protivi se obaveznoj vakcinaciji, donira anti-vaks bendu

Muzičar se sam vakcinisao, ali je više puta govorio da se ljudima mora dati sloboda da sami donesu tu odluku

  • 1
Eric Clapton, Erik Klepton Foto: Profimedia/AFP

Erik Klepton obradovao je bend pod nazivom Jam for Freedom tako što im je donirao 1.300 dolara i pozajmio ime svoj kombi za potrebe turneje, piše časopis Rolling Stone. Sam gest poznatog muzičara iznenadio je frontmena grupe Kempbela Meklafina, koji je mislio da je sve ovo prevara.

Osim toga, Klepton je dao grupi još novca, a kako se navodi, dovoljno da se kupi kombi koji bi pomogao grupi u budućnosti.

Inače, bend Jam for Freedom američki mediji su ocenili kao "anti-vaksersku", zbog pesme koja sadrži stihove "Možete da vaš otrovnu vaknicu nabijete u zadnjicu".

Inače, Erik Kleton je inače javno govorio da se protivi obaveznoj vakcinaciji i da se ljudima mora ostaviti sloboda da sami donesu odluke o svom telu i zdravlju. Muzičar je primio dve vakcine, ali je, kako navodi, pretrpeo određene negativne nus pojave.

Erik Klepton je inače saopštio da neće nastupati na događajima gde samo vakcinisana publika može da prisustvuje.

- Nakon najave premijera u ponedeljak 19. jula 2021, osećam čast da ću se oglasiti sopstvenom najavom - navodi se u izjavi Kleptona koja je objavljena na Telegram nalogu arhitekte i filmskog producenta Robina Monotija Graziadija, koja se nastavlja:

- Želim da kažem da neću nastupiti ni na jednoj sceni na kojoj je prisutna diskriminisana publika. Ako ne bude predviđeno da svi ljudi prisustvuju, zadržavam pravo da otkažem nastup - naveo je muzičar.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA