≫ 

Hit Plavog orkestra bio na udaru cenzure: Zabranu tražili - penzioneri

- Nikada se nisam ljutio kada bi neko napravio neku lošu recenziju o nama - počeo je sa pričom Saša Lošić Loša

  • 0
Plavi orkestar Printskrin: Youtube/Sa25711

Grupa Plavi orkestar je tokom svog postojanja objavila brojne hitove koji se pevaju i dan-danas, a zbog jednog su imali probleme, pa čak se suočili i sa mogućom cenzurom. I ne, nije u pitanju bila pesma sa nacionalnom ili verskom tematikom, ili neka koja se kosila sa "etičkom regulativom" socilajlističke države, "prestupe" na koje jugoslovenska vlast, u vreme kada je Plavi orkestar bio na svom vrhuncu, gledala s negodovonjem.

Verovali ili ne, pesma "Bolje biti nego star" nije uopšte bila po volji penzionerima iz Novog Sada, koji su išli dotle da zabrane grupu.

- Nikada se nisam ljutio kada bi neko napravio lošu recenziju o nama. Štaviše, Savez penzionera bivše Jugoslavije iz Novog Sada je svojevremeno pokrenuo inicijativu da budemo zabranjeni kao grupa zbog pesme "Bolje biti pijan nego star". Stvar je čak došla do javnog tužioca i zabranjeno je emitovanje te pesme. Tada smo imali jugoslovensku turneju, komunalci su morali da lepe belu traku preko već polepljenih plakata širom države jer se turneja zvala "Bolje biti pijan nego star" - rekao je frontmen Plavog Orkestra Saša Lošić Loša u jednom intervjuu.

Saša Lošić je priznao da u pesmi ima nelogičnosti.

- Uhvatim se u razmišljanju, pevam 25 godina i nikad to nisam primetio. I onda sam počeo da kopam po pesmama i video da je pola potpuno iracionalno. Reči nemaju veze jedna s drugom, nema radnje, nema logike. A, ljudima svejedno - rekao je svojevremeno Loša kroz smeh.

Poslušajte pesmu "Bolje biti pijan nego star":

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA