Pravoslavna Nova Godina uz Bregovića na Expo 2020 Dubai

- Pozivam sve da nam se pridruže i obećavam da će biti ludo - rekao je Bregović

  • 4
Goran Bregović, proslava Nove godine, Nova godina, doček na Sava Promenadi Foto: Nikola Anđić

Goran Bregović, svetski poznati muzičar, sa više od šest miliona prodatih albuma, i njegov nadaleko čuveni Orkestar za svadbe i sahrane, nastupiće na Svetskoj izložbi u Dubaiju, 13. januara za Pravoslavnu Novu godinu.

Bregović će nastupiti na jednoj od najvećih scena u okviru Expo-a (Jubilee Stage) u 19.00 sati po lokalnom vremenu, najavili su iz Srpskog paviljona u Dubajiu.

Bregović je publici pred nastup poručio da je veoma ponosan što će nastupiti na Svetskoj izložbi Expo 2020 u Dubaiju i to baš za Pravoslavnu Novu godinu.

"Pozivam sve da nam se pridruže i obećavam da će biti ludo. Skoro 20 godina nisam napisao ništa što je tužno. Moja muzika je vesela, poziva ljude na igru, na radost, bez obzira koje god da su vere ili nacije. Verujem da će publika u Dubaiju to prepoznati i da ćemo napraviti sjajan provod,” kaže Bregović.

Svetska izložba - Expo 2020 Dubai, održava se od 1. oktobra 2021. do 31. marta 2022, a tema nastupa Republike Srbije je “Srbija stvara ideje - Inspirisani prošlošću, oblikujemo budućnost”.

Kroz atraktivan i originalan program nastupa Srbije, koji za šest meseci podrazumeva više od 150 različitih događaja , što na samom Paviljonu, što na nekim od Expo lokacija - naši vrhunski umetnici, izvođači, muzičari, kreativci imaju priliku da se predstave celom svetu i da, kao najbolji kreativni ambasadori, predstavljaju Srbiju.

Do sada je Paviljon Srbije posetilo više od 500 000 posetilaca, a očekuje se da do kraja Svetske izložbe, u Srpski paviljon poseti više od milion ljudi.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Discovery

    9. januar 2022 | 16:06

    Hoće li biti organizovan prevoz, smeštaj i ishrana, pošto nas poziva na doček? Gde se vrši prijava? Da li je dovoljan negativan PCR test ili treba 20 doza vakcina (po 4 od svake)? Unapred hvala. (😂)

  • FANTOM

    9. januar 2022 | 16:43

    I Karleuša ide pride.

  • Pravoslavac

    9. januar 2022 | 16:34

    "Pravoslavna" nova godina ne postoji. Zapravo, ako bi postojala, bila bi po kalendaru Milutina Milankovića i već je počela. Ostali pravoslavni hrišćani koji nisu prihvatili ispravke kalendara (po Milankoviću ili ne) slave po staro-rimskom (Julianskom) kalendaru (od pre Hrista i od onih koji su učestvovali u njegovom razapeću) i koji ne odgovara stvarnosti. Dakle, postoje "nove godine" po raznim kalendarima (julianski, gregorijanski, Milankovićev, itd) i to sa podvarijantama. Ni jedna od ovih ne počinje u sred meseca već prvog dana u mesecu, ali ni to većini, izgleda, nije jasno. Ironija je to da većina sveta (na celoj planeti, ne samo u Srbiji) zapravo nema pojma ni koji kalendar koriste ni kako se razlikuje od ostalih. Pitajte samo "koje su godine prestupne?" i ako vam kažu "svaka četvrta" znaćete da pripadaju toj većini.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA