Beogradska filharmonija i Nemanja Radulovic pretvaraju Beograd u muzičku prestonicu Evrope

Izvođenje jednog od najčuvenijih dela svih vremena, "Koncerta za violinu i orkestar" Čajkovskog, biće tačka ponovnog susreta Radulovića i Rajskina

  • 1
53. bemus Foto: Miloš Milivojević/Tanjug

Koncert Beogradske filharmonije pod upravom dirigenta Danijela Rajskina, sa violinistom Nemanjom Radulovićem u Kolarcu, pretvoriće sutra Beograd u evropsku prestonicu klasične muzike.

Baš kao i u evropskim prestonicama karte ovaj prvorazredni kulturni događaj planule su za pola sata, a preko onlajn sistema za manje od 4. minuta.

Ogromno interesovanje bilo je očekivano, pa se u ponedaljak pred Beogradskom filharmonijom formirao red od više stotina metara, a prvi su pristigli pre 7 ujutro.

Nemanja Radulović je omiljeni violinista poštovalaca klasične muzike širom sveta.

Izvođenje jednog od najčuvenijih dela svih vremena, "Koncerta za violinu i orkestar" Čajkovskog, biće tačka ponovnog susreta Radulovića i Rajskina.

Stalni gostujući dirigent Beogradske filharmonije predvodio je nezaboravni nastup Radulovića sa Filharmonijom na Kolarcu 2016. godine nakon čega je usledilo zajedničko gostovanje u Moskvi, u čuvenoj Sali Čajkovski povodom otvaranja koncertne sezone Moskovskog simfonijskog društva.

Svi koncerti sa Nemanjom Radulovićem su događaji koje Beogradska filharmonija dugo pamti.

Prošle godine su zajedno nastupali na Bemusu kada je Nemanja izvodio Violinski koncert Prokofjeva.

Beogradskom i moskovskom nastupu iz 2016. godine i izvođenju Hačaturijanovog koncertantnog dela, prethodilo je izvođenje Bruhovog Koncerta broj 1, pod upravom dirigenta Eiđija Ouea.

Nemanja Radulović snima studijske albume za najstariju diskografsku kuću "Dojče gramofon" i ima status velike zvezde na evropskim scenama klasične muzike.

Neretko ga kritika naziva "Paganinijem 21. veka" a poseban odnos ima sa publikom u Srbiji koji u velikoj meri prevazilazi status zvezde klasične muzike.

Radulović u Srbiji ima status rok zvezde i za veliki broj mladih ljudi njegovo muziciranje predstavlja glavnu sponu sa svetom klasične muzike.

"Koncert za violinu i orkestar" Čajkovskog biće prilika da sutra uveče, uz jedan od najboljih filharmonijskih orkestara Evrope, učini Beograd evropskom prestonicom klasične muzike.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sara

    3. februar 2022 | 17:46

    Ovaj momak je divan i plemenit. Lepo svira ali je raskosna Dusa i dopada mi se njegova blagost. Sve najlepse zelim Nemanji .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA