Koma treba rat? Bend iz bivše Jugoslavije dao savršen odgovor

Pesma "War" ("Rat") grupe Laibach, koja se pojavila 1994. godine, izazvala je pažnju

  • 2
Laibach Lajbah Foto: BETAPHOTO / Sipa Press / Profimedia

Rat je svakako nešto što najgore što je čovek stvorio u svojoj istoriji. Oružani sukobi između zaraćenih strana, po pravilu, donose ogromne gubitke koje nisu ni morali da se dese, a posledice osećaju i naredne generacije. Krilatica "u ratu nema pobednika, svi su gubitnici", uvek je na snazi.

Ali takođe i da će ratovi prestati kada ljudi odbiju da učestvuju u njima. Tu je ideju verovatno imala grupa Laibach. Čuveni bend iz Slovenije je sada već davne 1994. godine objavio antiratnu pesmu pod nazivom "War" ("Rat"), koja kritički gleda na oružane sukobe.

U ovoj numeri Laibach na svoj sopstven način objašnjava "za šta je rat dobar", što možete čuti kada poslušate tekst pesme.

Kako navode obožavatelji, dali su savršen odgovor.

Laibach - "War":

Inače, pesma "War" je obrada istoimene pesme Edvina Stara, koja je pojavila početko sedamdesetih. U pitanju je numera kojom se protestuje protiv rata u Vijetnamu. Pesma "War" ima moćnu ani-ratnu poruku i osvojila je i Gremi nagradu.

Edvin Star - "War":

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • jele

    15. februar 2022 | 13:15

    Uvek ista prica negde neko u propaloj drzavi pomene yu i odmah ovde prolivanje komunista i jugoslovena.Moja zemlja je konacno uspravljena Srbija i tacka

  • jele

    15. februar 2022 | 13:14

    Uvek ista prica negde neko u propaloj drzavi pomene yu i odmah ovde prolivanje komunista i jugoslovena.Moja zemlja je konacno uspravljena Srbija i tacka

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA