≫ 

Stefan Milenković otkrio zašto je odlučio da se vrati u Srbiju i zašto je odabrao da živi u Novom Sadu

Poznati violinista bio je jasan

  • 2
Stefan Milenković i Gudačka reprezentacija Foto: Nikola Tomić

Poznati violinista Stefan Milenković vratio se u Srbiju, odakle nastavlja sa svojim muzičkim radom. Gostujući u emisiji "Šta sam tebi i ko sam sebi" na K1 televiziji pričao je o svom životu, kako je učio da svira violinu.

On je otkrio da je u detinjstvu voleo da vozi skejtbord i da je trenirao kikboks, a sada praktije jogu i padobranstvo.

Stefan Milenković je tokom intervjua otkrio i razlog zašto se vratio u Srbiju

- Ja ono što radim mogu raditi bilo odakle. Nakon 25 godina u Americi, pre toga 5 godina u Italiji, osećam da sam puno toga propustio u tom privatnom životu. Od familije, druženje sa prijateljima da prosto, ako razmišljam šta je plan za sledećih 5 godina, ili 10, ili 15... Da li je to da i dalje budem u inostranstvu, da i dalje živim u avionu, ja sam oko 200 dana godišnje na putu... Otprilike, to je frekvencija putovanja i koncerata. I onda sam shvatio u stvari da ono čime se bavim mogu da radim bilo odakle. O tome razmišljam dugo, da nam baza bude u Evropi. Nije bila samo Srbija kao glavni izbor, ali definitivno je postajala i onda, kako se nekada često dešava, kada pustimo neku ideju, odnosno viziju u eter, stvari počinju polako da se pomeraju i jednom trenutku je to postala realna mogućnost - rekao je violinista i nastavio:

- Želeo bih zaista da se posvetim našim studentima, da se više "operiše" odavde, da je ovo baza odakle "operišemo". Meni je sve mnogo bliže, mnogo lakše. Ja sam preko dve decenije u avionu non-stop. Nekada bih putovao iz Amerike u Evropu i u Aziju dva puta mesečno. Nekada tri puta mesečno. To je, kada gledam taj životni stil, dopadao mi se dugo, ali sad... Nije to zbog godina, ja volim akciju, ali prosto ne smatram da je neophodno više. I zato sam ja stalno u pokretu. Kada se vratim, tu je moja familija, prijatelji i prosto osećam da konačno imam jedno mesto gde sam stabilan, gde imam taj koren. I, naravno, logistički mnogo manjim intenzitetom tih putovanja, tih većih putovanja. I sve to meni ima apsolutno smisla. Želim da ovde promovišem klasičnu muziku koliko mogu maksimalno, vodeći primerom - rekao je muzičar.

Stefan Milenković je objasnio zašto je odabrao da živi u Novom Sadu, a ne u Beogradu, gde je i rođen.

- Pre svega, predavaću na Novosadskoj akademiji, ima nova koncertna dvorana tamo, tamo sam umetrnički direktor. Da ne bih opet putovao non-stop odnekle, iako, moram da priznam, non-stop dolazim u Beograd i zaključio sam da otprilike je 5 minuta brže doći iz Novog Sada u Beograd zbog nečega, kada nema saobraćaja... Deluje mi da živim u jednom mirnom delu, koji je blizu Beograda. Iskreno, taj mir i malo manji haos, malo manji saobraćaj, malo manje vremena koje mi treba da uradim neke stvari, to mi odgovara, baš zbog toga što sam stalno u pokretu. Pogotovo sada sa bebom - rekao je Stefan Milenković.

Video: Stefan Milenković i Gudačka reprezentacija mladih najavili spektakl u Dubaiju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA