≫ 

Preminuo muzičar Mark Lanengan: Nastupao je u bendu Queens of the Stone Age, sarađivao sa Kurtom Kobejnom

Tužna vest potvrđena je na njegovom zvaničnom Tviter profilu

  • 0
Obit Mark Lanegan Foto: Tanjug/Amy Harris/Invision/AP

Poznati muzičar Mark Lanegan, koji je sarađivao sa bendovima Sreaming Trees, Queens of the Stone Age i The Gutter Twins, preminuo je u 57. godini života, javljaju svetski mediji.

Tužna vest potvrđena je na njegovom zvaničnom Tviter profilu.

- Naš voljeni prijatelj Mark Lanegan preminuo je jutros u svojoj kući u Kilarniju u Irskoj. Voljeni pevač, tekstopisac, autor i muzičar imao je 57 godina, a nadživljava ga supruga Šeli. Trenutno nema dostupnih drugih informacija. Molimo vas da poštujete porodičnu privatnost - navodi se na Laneganovom Tviter profilu.

Mark Lanegan važio je za jednog od najtalentovanijih svetskih muzičara. Prvo je zapažene korake ostvario u bendu Sreaming Trees,, da bi kasnije prešao u Queens of the Stone Age.

Lanegan je tokom karijere sarađivao i sa raznim muzičarima, uključujući Kurta Kobejna iz Nirvane, sa kojim je snimio neobjavljen cover album "Lead Belly". Nastupao je i sa Lejnom Stejlijem iz grupe Alice in Chains i Majkom Mekridijem iz sastava Pearl Jam, i to u bendu Mad Season.

On je takođe formirao Gutter Twins sa kolegom Gregom Dullijem iz grupe The Afghan Whigs 2003 godine, izdao tri albuma saradnje sa pevačicom Isobel Kempbel iz grupe Belle and Sebastian, a sarađivao je sa Melisom Auf der Maur, Martinom Topli-Birdom, grupom Creature with the Atom Brain, Mobijem, bendomovima Bomb the Bass, Soulsavers, Tinariwen, The Twilight između ostalih.

Sa svojim bendom, Mark Lanegan je svojevremeno gostovao i u Beogradu.

Podsetimo se muzike Marka Lanegana:

Video: Preminuo legendarni pevač Đorđe Marjanović

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA