≫ 

Pesma iz osamdesetih koja ima zagonetan i neobičan tekst: Postala je vanvremenski hit

Za pesmu je napravljen prateći muzički spot i sadrži reference na knjigu Luisa Kerola Alisa u zemlji čuda

  • 0
Nik Keršo The Riddle Printskrin: Youtube/NikKershawVEVO

Osamdesete godine prošlog veka su iznedrile brojne vanvremenske hitove, a jedan takav je "The Riddle" britanskog kantautora Nika Keršoa. Svetlost dana je ova pesma ugledala 1984. godine i našla se kao singl na istoimenom albumu.

Odlično je prošla na top listima širom sveta, bila je prvih 10 u zemljama poput Irske, Norveške, Švedske, Australije i Novog Zelanda, kao i Velike Britanije. Ovaj hit iz osamdesetih se i dan danas rado sluša.

Osim sjajne muzike, pažnju privlači i tekst, koji je neobičan. Nik Keršo je napisao muziku, ali nije imao pojma o čemu će pesma biti, pa je da bi vežbao melodiju dodajući nasumične tekst koji će se koristiti dok ne napravi numeru kako treba, ali mu je ponestalo vremena i morao je da koristi tekst na albumu.

Svoju kompoziciju je nazvao "The Riddle" ("Zagonetka"), jer to u suštini i jeste, piše songfacts.com.

Čini se da ova pesma nema mnogo smisla kada se tekst pažljivo proučava, tako da su se pojavile mnoge teorije u vezi sa značenjem (mnoge od njih u vezi sa drogom).

Keršo navodi da u stvari uopšte nema nikakvog značenja, već su reči jednostavno "vodeći vokal" spojen da bi se uklopio u muziku.

- Ukratko, "The Riddle" je glupost, smeće, gluposti, zbunjeno lutanje pop zvezde iz osamdesetih - rekao je svojevremeno Keršo

Nik Keršo je rekao da je dobio stotine "rešenja" njegove "Zagonetke" koja navodno objašnjavaju tačno o čemu se radi u pesmi.

Za pesmu je napravljen prateći muzički spot i sadrži reference na knjigu Luisa Kerola "Alisa u zemlji čuda".

Nik Keršo - "The Riddle":

Pesma je tokom godina imala različite obrade, a verovatno najpoznatija je ona od Điđija D'Agostina.

Video: Poslušajte samo na Telegraf.rs pesmu Ponekad letim

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA