Negativ, Vranjković, Leb i sol počinju koncertni april

U novosadskoj Hali 2 nastupiće 7. aprila dvojac Kruševac geto, a 8. aprila dolazi legendarno Atomsko sklonište basiste i pevač Brune Langera

  • 0
Grupa Negativ koncert Ivana Peters Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Rok sastav Negativ odžaće večeras rasprodat anplagd koncert u klubu "Novi Bitefartkafe, a 1. aprila sviraju u Novom Sadu Nikola Vranjković u knjižari "Bulevar buks", dok na Novosadskom sajmu nastupa Leb i sol.

Čuveni rok-etno-džez sastav Leb i sol u Halu 2 Novosadskog sajma dolaze u postavi u kojoj su basista Bogdan Arsovski, klavijaturista Koki Dimuševski, bubnjar Srđan Dunkić i gitarista Dimitar Božikov, umesto Vlatka Stefanovskog.

Negativ pevačice Ivana Peters premijerni akustik nastupe u karijeri ponoviće u istom klubu 2. aprila, a alternativni muzičar Vranjković svirke u "Bulevar buksu" nastavlja 2. i 15. aprila.

Gitarista i pevač koji se nedavno oglasio novvim singlom "Kad tuga pobedi bes" potom ide u niški klub "Fidbek" 7. i 8. aprila i 24. aprila u Gornji Milanovac.

Legendarni Električni orgazam kreće na srpsku mini turneju 2. aprila u Apatinu ,a slede rasprodati koncerti 7. i 8. aprila u kruševačkom "Bejsment baru", kao i 9. aprila “Srpski pab” u Čačku.

U novosadskoj Hali 2 nastupiće 7. aprila dvojac Kruševac geto, a 8. aprila dolazi legendarno Atomsko sklonište basiste i pevač Brune Langera.

Alternativni muzičar Damir Urban i njegov bend Četvorka sviraće 7. aprila u Domu kulture Novi Sad i 8. aprila u dvorane "Apolo" u Pančevu.

Reper Marko Šelić Marčelo sa svojim bendom nastupiće 8. aprila u Domu kulture Novi Sad u okviru projekta "Omladinski kantautorski festival 2022" kao deo programa Evropske prestonice kulture Novi Sad 2022 i programskog luka "Budućnost Evrope".

Hrvatski bend Klinika Denisa Kataneca nastupiće 8. aprila u dvorani "Amerikana" Doma omladine Beograda, gde su im specijalni gosti mladi beogradski sastav Dejz.

U DOB-u 9. aprila nastupa muzičar Manjifiko poznat po opšteprihvaćenoj pesmi "Pukni zoro", i hitovima "Samo malo", "Hir Aj Kam Hir Aj Go" i "Give Mi Mani",

"Malo ćemo da pevamo, malo ćemo se ježiti, smejati i pustiti po koju suzu i međusobno deliti radost i veselje. Osećam se privilegovanim i srećnim što mogu svirati u Beogradu”, rekao je Robert Pešut poznatiji kao Manjifiko.

U klubu Bitefartkafe 8. aprila dolazi džez pop fjužn pijanista Filip Bulatović sa devetočlanim bendom Mapo Kejs koji iza sebe ima dva singla na srpskom jeziku “Ti i ja” i “Mirisi u magli”.

Pop kantautor Neno Belan koji slavi 25 godina saradnje sa pratećim bendom Fjumens dolazi 15. aprila u Novi Bitefartkafe.

Nekadašnji član bendova Vajtsnejk, Tin Lizi i Ded đezis basista Marko Mendoza svoju evropsku turneju počinje 13. aprila u klubu "Fest" u Zemunu, dok će 16. aprila Prljavi inspektor Blaža i Kljunovi svirati u "Vurst plac baru” u Beogradu.

Alternativni rok sastav KOIKOI koji iza sebe ima debi album ‘Pozivi u stranu’ (2021) održaće 16. aprila u "Amerikani" DOB-a.

Alternaivci Bjesovi koji obeležavaju 35 godina rada sviraju 29. aprila u beogradskom “Božidarcu”, a

I plej basistkinje Maje Cvetković ide 30. aprila u Gradski kulturni centar Užice.

Mesec april u beogradskom klubu Kuglaš započinje uz jedinstveni i jedan od najboljih bluz rok bendova u gradu - Texas Flood!

Na nastupima grupe Texas Flood uvek možete očekivati mnogo dobrog zvuka i dobroj atmosferi. I za ovu priliku, bend najavljuje hitove sa njihovog poslednjeg i veoma uspešnog izdanja „Tražim ljude kao ja“, ali i pesme sa ranijih albuma grupe. Pored toga, grupa Texas Flood uvek izabere i u svom stilu odsvira covere koje njihova publika zna i voli.

Texas Flood je svoju dugogodišnju uspešnu karijeru gradio na kvalitetnom zvuku i fantastičnim živim nastupima, isključivo na engleskom jeziku. Značajan iskorak napravili su kada su 2019.godine objavili svoj prvi album na srpskom jeziku. Album bluz obrada „Tražim ljude kao ja“ naišao je na odlične reakcije publike i postao jedno od najprodavanijih domaćih izdanja u Srbiji. exas Flood je album „Tražim ljude kao ja“ objavio 2019.godine za diskografsku kuću Multimedia Music.

Klub Kuglaš nalazi se u Đušinoj 5, svirka 1.aprila počinje u 21 sat, a ulaz je 400 dinara.

Najdugovečniji Iron Maiden tribute u Srbiji posle dosta godina ponovo nastupa u klubu Kuglaš, 2. aprila od 21 sat.

„Iz Kuglaša je cela priča i krenula!“ prisećaju se članovi benda i pozivaju publiku da im se pridruži na ovom zagrevanju za beogradski koncert grupe Iron Maiden: „Pravimo najveću pred-koncertnu žurku u gradu!“

Bend najavljuje da će na repertoaru biti i stari hitovi ali i pesme sa najnovijeg albuma grupe Iron Maiden, „Senjutsu“

Rainmaker važi za jedan od najboljih Iron Maiden tribute bendova u regionu, a članovi benda su Željko Aćimović (Bruce), Nikola Kosić (Steve), Filip Nikolić (Dave), Branimir Nešković (Adrian) i Milan Nedeljković.

Kuglaš se nalazi u Đušinoj 5, a ulaz će se naplaćivati 500 dinara.

U Operi i teatru Madlenianum ozbiljno se pripremamo za sledeću sezonu. Ovih dana je održan prvi sastanak autorskog tima nove muzičke produkcije – operete PARISKI ŽIVOT.

Nakon velikog uspeha Vesele udovice reditelja Roberta Boškovića, koja je uvrštena u pet najboljih predstava u Srbiji sezone 2019/2020, Madlenianum uz isti autorski tim na pozornicu donosi pravu poslasticu za ljubitelje mjuzikla, operete, dobrog i iskrenog humora i raskošne scenografije i kostimografije. Opereta PARISKI ŽIVOT svetski je uspeh velikog kompozitora Žaka Ofenbaha (Jacques Offenbach), koja je premijeru doživela 1866. u Parizu. Libreto su tada napisali Henri Meilhac i Ludovic Halévy.

Kako se zabavlja pariska zlatna mladež, kome će ljubav pokloniti svetski poznata glumica, a kome vereni, ali nestašni švedski baron koji je u Francusku došao da okusi čari koje skriva Pariz? I koja je u svemu tome uloga bogatog i strastvenog Brazilca? Sve to i mnogo više, saznaće publika koja poseti sledeće sezone pozorište Madlenianum. Premijera je zakazana za oktobar 2022. godine – muzički spektakl PARISKI ŽIVOT!

U Operi i teatru Madlenianum je raspisana audicija na koju zainteresovani kandidati mogu da se prijave od 1. aprila do 6. maja 2022. Već 12. maja biće zakazane prve audicije, a probe za stolom kreću 17. maja. Sve informacije o audiciji, ulogama za koje kandidati mogu da se prijave i uslovima nalaze se na sajtu www.madlenianum.rs.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA