≫ 

Pink Floyd posle 28 godina objavili novu pesmu.... i posvetili je Ukrajini

Sav prihod od pesme ide ukrajinskoj humanitarnoj pomoći

  • 9

Pink Floyd ima novu pesmu, prvu još od 1994. godine. Posle 28 godina pauze, oni su objavili numeru "Hey Hey Rise Up", objavljenu u znak podrške narodu Ukrajine.

U spotu možemo da vidimo Dejvida Gilmora i Nika Mejsona kojima se pridružuju dugogodišnji basista Pink Flojda Gaj Prat i Nitin Soni na klavijaturama, kao Andrij Hlivnjuk iz ukrajinskog benda Boombox. . Sav prihod od pesme ide ukrajinskoj humanitarnoj pomoći.

Pesma koristi Andrijev vokal preuzet iz njegovog posta na Instagramu na kojem na Sofijskom trgu u Kijevu peva „Oh, crvena Viburnum na livadi“, ukrajinsku narodnu protestnu pesmu napisanu tokom Prvog svetskog rata. Naziv pesme Pink Floyd preuzet je iz poslednjeg reda pesme koji se prevodi kao "Hej, hej, ustani i raduj se".

Spot za pesmu "Hey Hey Rise Up“ snimio je priznati reditelj Met Vajtkros, urađen je istog dana kada i numera, a Andrij je pevao na ekranu dok je bend svirao.

Gilmor, koji ima ukrajinsku snaju i unuke, kaže:

- Mi, kao i mnogi, osećamo bes i frustraciju ovog podlog čina nezavisne, mirne demokratske zemlje koja je napadnuta i njen narod ubija jedan najvećih svetskih sila - rekao je muzičar.

Govoreći o svojim nadama za numeru, Gilmor kaže:

- Nadam se da će dobiti široku podršku i publicitet. Želimo da prikupimo sredstva i moral. Želimo da pokažemo našu podršku Ukrajini i da na taj način pokažemo da većina sveta smatra da je potpuno pogrešno da supersila napada nezavisnu demokratsku zemlju kakva je Ukrajina postala - rekao je muzičar

Umetničko delo za numeru predstavlja sliku nacionalnog cveta Ukrajine, suncokreta, kubanskog umetnika Josana Leona.

Pogledajte spot za pesmu "Hey Hey Rise Up" grupe Pink Floyd:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sibin

    8. april 2022 | 11:21

    A da ih pita neko gde je Ukrajina, oni nemaju pojma, uzas!!!

  • Др

    8. april 2022 | 10:49

    Сада настаје луда трка у увлачењу Америма!

  • Loca

    8. april 2022 | 11:01

    bila mi je omiljena grupa do sad,kako ne posvetise nama pesmu 99 ili bilo koji vid podrske.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA