Džulijan Lenon prvi put javno izveo hit njegovog oca Džona "Imagine" i posvetio ga Ukrajini

"Kao čovek, i kao umetnik, osećao sam se prinuđenim da odgovorim na najznačajniji način na koji sam mogao", napisao je Džulijan Lenon

  • 2
Dzulijan Lenon Džulijan Lenon / Printskrin: YT/Larry King

I Džulijan Lenon apelovao da se prekinu ratna zbiavanja u Ukrajini. Muzičar je uz pomoć kolege Nuna Betankura izveo pesmu "Imagine" njegovog oca Džona Lenona.

"Rat protiv Ukrajine je nezamisliva tragedija... Kao čovek, i kao umetnik, osećao sam se prinuđenim da odgovorim na najznačajniji način na koji sam mogao.

Tako sam danas, prvi put ikada, javno izveo tatinu pesmu "Imagine".

Zašto sada, posle svih ovih godina? - Uvek sam govorio da bi jedini put kada bih ikada razmišljao da pevam "Imagine" bio da je „Kraj sveta“…

Ali i zato što njegovi tekstovi odražavaju našu kolektivnu želju za mirom širom sveta. Jer u ovoj pesmi prenosimo se u prostor, gde ljubav i zajedništvo postaju naša stvarnost, ako samo na trenutak...

Pesma reflektuje svetlost na kraju tunela, kojoj se svi nadamo...

Kao rezultat tekućeg ubilačkog nasilja, milioni nevinih porodica, bili su primorani da napuste udobnost svojih domova i traže azil na drugom mestu.

Pozivam svetske lidere i sve koji veruju u osećaj pesme "Imagine", da se zauzmu za izbeglice svuda! Molimo vas da se zalažete i donirajte od srca", napisao je Džulijan Lenon na svom Jutjub kanalu, uz hešteg "Stojim uz Ukrajinu".

Džulijan Lenon - "Imagine":

Džon Lenon - "Imagine":

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • N

    11. april 2022 | 15:55

    A gde si bio sa svirkom za mir kada je ginulo stotine hiljada nedužnih civila zadnjih 20godina od NATO, tj SAD i tvojih zločinaca Engleza. Sviraj za Irak, Avganistan, Siriju, Libiju, Jemen, za milione gladne i bolesne dece u svetu krivicom tvojih zločinaca, i naravno za prokletu Jugoslaviju i Srbiju. Licemeri jedni. Prokleti da ste!

  • Ivica

    12. april 2022 | 13:14

    Tata ovog čoveka je znao neke stvari a ovaj izgleda još nije shvatio

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA