Kakva god da vam je kondicija jedan maraton ćete bez problema završiti!

Džez maraton se u okviru programa „Zastave budućnosti“ dešava 28. aprila u Kreativnom distriktu

  • 0
Jazz maraton Kijube Foto: Promo

Šta je prvo što vam prođe kroz glavu kada čujete reč „maraton“? Verovatno, kao i većini, izuzetan fizički napor, duge pripreme i dovođenje svog tela do granice izdržljivosti. Međutim, narednih dana dešava se maraton koji možete da „završite“ bez ikakve pripreme i problema, te da uživate u apsolutno svakom njegovom trenutku.

Novi Sad, Evropska prestonica kulture za 2022. godinu, organizuje jedan poseban maraton – Džez maraton, koji se u okviru programa „Zastave budućnosti“ dešava 28. aprila u Kreativnom distriktu, a zvezda večeri je neko koga naša, ali i evropska publika, veoma dobro poznaju.

Publici u Novom Sadu predstaviće se šest mladih džez sastava iz prošlih, sadašnjih i budućih Evropskih prestonica kulture, a vrhunac maratona očekuje nas od 22h, kada nastupa čuveni balkan soul muzičar, Marko Louis.

Jazz maraton Marko Louis Foto: Promo

Osim njega, na Sceni 1 u Kreativnom distriktu od 20 časova predstaviće se Drumbooty, kao predstavnik Novog Sada, nakon toga Artur Possing kvartet predstavnik Eša-surAlzetea 2022, potom Any Key Trio iz grada Tartu 2024. i Kijube iz Vesprem-Balaton 2023, budućih Evropskih prestonica kulture.

Na Sceni 2 posetioce čeka predstavnik Linca 2009. Purple is the Color, potom Hauptman, kao predstavnik Maribora 2012, nakon kog na scenu stupa Marko Louis.

Ono što se ne dovodi u pitanje je činjenica da sve posetioce očekuje maksimalno uživanje u ovim nastupima i potpuni mentalni reset – otprilike jednak osećaj kao nakon zaista završenog maratona, samo bez umora.

Jazz maraton HPTMN Foto: Galij Vracun

Osim džez maratona, na „Zastavama budućnosti“ u Kreativnom distriktu od 28. do 30. aprila sve ljubitelje kvalitetne moderne umetnosti očekuje 190 umetnika iz 18 zemalja, 66 događaja, 37 koncerata, 4 izložbe, 5 predstava, cirkus i performans.

Kompletan program možete pogledati na ovom linku i pripremiti se za tri dana potpunog uživanja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA