Glumac Boris Pingović peva na "Beogradskom proleću": "Za one koji me znaju, nije sve to toliko neobično"

"Jeste na neki način intrigantno i neobično, što sam kao glumac na ovom festivalu", rekao je glumac

  • 2
Boris Pingović Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Muzički festival "Beogradsko proleće" sa 18 takmičara u novom ruhu biće održan sutra u velikoj sali MTS Dvorane, odnosno do skora Kombank Dvorane, a jedini glumac među muzičarima na ovoj manifestaciji - Boris Pingović za Tanjug ističe da je ova manifestacija veliki brend Beograda i Srbije i da je počastvovan što je deo te priče.

Pingović će nastupiti kao kantautor sa svojom pesmom "Život" za koju je pisao muziku i tekst.

"Jeste na neki način intrigantno i neobično, što sam kao glumac na ovom festivalu, ali najviše je to iznenađenje samo za mene. Za one koji me znaju, nije sve to toliko neobično. Istina, manje je vidljivo da se ja uporedo bavim glumom, muzikom i pisanjem poezije", rekao je Pinković i najavio izlazak prvog studijskog albuma "Avgustovski januar".

On je na druženju s novinarima u MTS dvorani rekao da je jedna od kompozicija sa tog albuma upravo i pesma "Život" koju će u petak premijerno izvesti na "Beogradskom proleću".

Uz Pengovića na festivalu će nastupiti 17 muzičara među kojima će biti i poznati Lado Leskovar sa pesmom "Beograd, ti i ja".

Na obnovljenom festivalu "Beogradsko proleće", publika će u bivšem Domu sindikata, na istom mestu gde je manifestacija i rođena pre ravno 60 godina, moći da čuje, između ostalih, i Željka Vasića, Mirzu Selimovića Bojana Marovića.

Gledaoci će SMS porukama odrediti tri najbolja izvođača, koja će podeliti nagrade od 100.000, 200.000 i 300.000 dinara.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BASA

    28. april 2022 | 12:13

    Divno , vraca nam se festival " Beogradsko Prolece "! Ocekujemo knjigu o istorijatu Beogradskog Proleca i pevacima ! Nadamo se da cemo cuti i novi Slager Proleca ! Sve cestitke !

  • Veljko Živković

    3. maj 2022 | 23:42

    Борис Пинговић је српски глумац, он је играо историјске личности: Свети Апостол Натанаило у представи „Време чуда“, Ђорђе Црнојевић у представи "Максим Црнојевић", Потпуковник Јеврем Марковић у ТВ Филму „Илка“, Прота Матеја Ненадовић у документарно-играној серији "Трагом Карађорђа", Вожд Карађорђе Петровић у ТВ Серији "Карађорђе и позориште", Стеван Сремац у ТВ Филму "Божићна печеница", Станислав Краков у Радио драми „Станислав Краков“, Станислав Винавер у радио драми „Житије Хајдук Вељка Петровића“, Деспот Стефан Лазаревић у витешком интернационалном фестивалу „Just Out“, Џорџ Фишер у Радио драми „Досељеник“, Чедомиљ Мијатовић у документарно-играној серији "Заборављени умови Србије", Милорад Поповић Шапчанин у документарно-играној серији "Народно позориште у десет чинова" и Миленко Веснић у серији „Александар од Југославије“. Борис Пинговић је добар глумац и шлагер! Честитам!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA