≫ 

Toni svom ocu posvetio nagradu: Upoznajte Mirka Cetinskog, koji je i sam učestvovao na Beogradskom proleću

- Imao sam potrebu da mu posvetim nagradu, jer znam koliko mu je značio taj festival - rekao je Toni Cetinski

  • 0
Beogradsko proleće Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Toni Cetinski je u petak, 30. aprila, u MTS dvorani (nekadašnjem Domu sindikata) pobedio na ovogodišnjem Beogradskom proleću sa kompozicijom "Čuvam ljubav". Trijumf na legendarnom festivalu hrvatski muzičar posvetio je svom ocu i kolegi Mirku Cetinskom.

- Nikad nisam sumnjao u svoju publiku, ali nikada nisam imao sreću sa glasovima. Ovo mi je stvarno posebno. Hvala mojoj publici. Tata, stiže - rekao je Toni Cetinski prilikom dobijanja nagrade.

Hrvatski muzičar je narednog jutra nakon pobede na Beogradskom proleću gostovao u Jutarnjem programu RTS-a, gde je govorio o utiscima sa festivala, ali o svom ocu.

- Bio sam jako uzbuđen. Imao sam potrebu da mu posvetim nagradu, jer znam koliko mu je značio taj festival, kao što su, naravno, u našim krajevima Opatijski festival, Splitski festival, Zagrebački festival. Svaki kraj je imao svoj Sanremo na koji smo se svi ugledali - rekao je Toni Cetinski.

Toni Cetinski - "Čuvam ljubav (Beogradsko proleće, 2022. godine):

U emisiju se uključio i sam Mirko Cetinski telefonskim putem.

- Moram da vam kažem da sam pratio (Beogradsko proleće, na kojem je pobedio njegov sin Toni Cetinski) i to me je jako iznenadilo i veselilo kada sam čuo da će Toni nastupiti na Beogradskom proleću, jer on zna da sam ja davne 1973. godine nastupio na tom istom festivalu, u toj istoj dvorani, na toj istoj pozornici. To me je jako ganulo i obradovalo - rekao je Mirko Cetinski u Jutarnjem programu RTS-a, a onda se prisetio njegovog učešća na "Beogradskom proleću" 1973. godine:

Mirko Cetinski Printskrin: Youtube/RTS Beogradska hronika Jutarnji program

- Bilo je jako uzbudljivo. U ono vreme ja sam bio mlad čovek, pevao sam pesmu Alfija Kabilja, našeg poznatog kompozitora iz Zagreba, "Obuci najljepšu haljinu". To je bio meni prvi pravi dolazak u Beograd tih godina i saznanje da ću ja nastupiti na jednom takvom festivalu, bilo je veliko uzbuđenje. Imao sam prelaz iz diskografske kuće "Alta" u diskografsku kuću RTB-a. Susresti tamo sve velike pevače, velika imena u ono vreme. Ja sam bio mlad i malo poznat u Beogradu. Ja sam ipak iz Rovinja, pevač koji je u Zagrebu pobedio 1972. godine i onda nakon 1972. godine, nakon "Mog ludog srca", pozvali su me u Beograd i tu sam nastupao sa Mikijem Jevremovićem i sa puno poznatih imena. To me je jako razveselilo - rekao je otac Tonija Cetinskog.

Mirko Cetinski - "Obuci najljepšu haljinu" (Beogradsko proleće, 1973. godine):

Na pitanje da li je bio više uzbuđen dok je pratio sina Tonija na Beogradskom proleću ili tokom njegovog nastupa na ovom festivalu, Mirko je priznao da je to teško pitanje.

- Ne znam šta bih rekao. Bio sam uzbuđen i onda i sinoć (u petak, 30. aprila), videvši da je festival opet krenuo, jer je bila velika pauza... - rekao je Mirko Cetinski, uz konstataciju da će njegovom sinu Toniju sigurno značiti priznanje na Beogradskom proleću.

Podsetimo se nekih pesama u izvođenju Mirka Cetinskog.

Mirko Cetinski - "Moje ludo srce":

Mirko Cetinski - "Bella Ciao":

Mirko Cetinski - "Ajmo na more":

Mirko Cetinski - "Kad stigne jesen" (Beogradsko proleće, 1975. godine):

Tokom razgovora, Toni je naveo da mu je drago što su učestvovali na Beogradskom proleću takmičari raznih generacija.

- Meni je bilo predivno od njega (Lada Leskovara, najstarijeg učesnika Beogradskog proleća) kada mi je rekao: "Pozdravi mi ćaleta." Sve starije kolege se sećaju mog oca koji je te davne godine nastupao i druženja njihovih. Osetiti tu generaciju koja i danas zna da vrednuje pravu pesmu. Bez prave melodije, po meni, nema prave pesme... - rekao je Toni Cetinski.

Poslušajte i uključenje Mirka Cetinskog u Jutarnjem programu RTS-a:

Video: Sa Cetinskim na hiljade ljudi pevalo uglas

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA