≫ 

Makron je navodno tražio da se grupa Maneskin diskvalifikuje sa Evrosonga: "On uvek gleda Evroviziju"

- Primio sam toliko poruka na svoj mobilni – čak i jednu od francuskog predsednika - rekao je komentator Evrovizije Stefan Bern

  • 2
Eurosong, Evrovizija finale, finalno veče Evrovizije, Eurovision, Maneskin Foto: Tanjug/AP

Prošle godine, francuski komentator i voditelj Stefan Bern komentarisao je Pesmu Evrovizije u Roterdamu kada je navodno dobio hitnu poruku od (predsednika Francuske) Emanuela Makrona, piše BBC.

Glasovi su pristizali, a na drugom mestu je bila predstavnica franscuke Barbara Pravi - ali su kružile tvrdnje da je Damiano David, pevač grupe Maneskin iz Italije (koji su bili vodeći i na kraju pobedili na Evroviziji u Roterdamu), navodno konzumirao kokain tokom velikog finala (što se kasnije ispostavilo kao pogrešna).

- Bio je to veliki, veliki nered. Primio sam toliko poruka na svoj mobilni – čak i jednu od francuskog predsednika – u kojima mi je rečeno da Maneskin mora da bude diskvalifikovan, pri čemu mi je naglašeno: "Moraš nešto da uradiš, molim te" - prisetio se Bern i dodaje:

- Francuski ministar za evropska pitanja, koji je bio u Roterdamu na takmičenju, takođe mi je poslao poruke: "Šta da radimo? Šta da radimo? Molim vas učinite nešto." Ali šta sam mogao da uradim? Nisam bio domaćin. Nisam predsednik Evrovizije - pričao je Bern.

Desilo se da je i predsednica EBU (Evropske radiodifuzne unije), koji organizuje takmičenje, poreklom iz Francuske. Ona je svima savetovala da ostanu mirni.

- Delfin Ernot je rekla da ako pobedimo, želimo da budemo pobednici po zaslugama, a ne zato što smo diskvalifikovali prvoplasirane. Tako da nismo pravili nikakvu buku ili protest oko toga - rekao je Bern.

Emanuel Makron Emanuel Makron Foto: Tanjug/AP

Frontmen Maneskina se kasnije testirao na drogu, a njego teste je bio negativan... Ali Bern nikada neće zaboraviti da su ga zamolili da "prekine" Evroviziju, navodno po nalogu predsednika Makrona.

- On uvek gleda Evroviziju. To je veoma patriotska stvar - smejao se voditelj Bern, koji prenosi Evroviziju od 2010. godine

Kancelarija predsednika Emanuela Makrona nije odgovorila na zahtev BBC-ja da komentariše priču.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kasni

    11. maj 2022 | 11:31

    Da su bili nasi izleteli bi kroz prozor al sto si veci sve si otporniji, Evro gol.

  • Перагеније

    11. maj 2022 | 13:30

    Е, ако ББЦ јавља, мора бити да је тачно, скроз наскроз.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA