≫ 

Muzičari napali Roling Stone zbog priče o poslednjim danima Tejlora Hokinsa: "Da smo znali..."

"Ne mogu da gledam prokleti raspored turneje. To mi izaziva anksioznost"

  • 0
Kolumbija, Tejlor Hokins, Fu fajters, Foo Fighters  Taylor Hawkins

Foto: MediaPunch / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Novi senzacionalistički izveštaj Rolling Stone, pod nazivom „Posledni dani Tejlora Hokinsa kao Foo Fighter-sa“, iznosi uznemirujuću tvrdnju da je legendarni bubnjar bio na ivici iscrpljenosti sviranjem fizički napornih, skoro tročasovnih nastupa, i u vreme svoje smrti je razmišljao o smanjenju Foos dužnosti ili čak potpunom napuštanju benda.

Hokins je umro u 50. godini 25. marta, samo nekoliko sati pre nego što je Foo Fighters trebalo da sviraju na Festivalu Estereo u Bogoti, u Кolumbiji.

- Iskreno, mislim da je bio tako umoran. Umoran od cele igre“+ - rekao je bluz pevač Sas Džordan, za koga je Hokins bubnjao '90-ih, za Rolling Stone.

Džordan se takođe prisetio kako joj je Hokins rekao: „O, moj je**ni Bože. Ne mogu da gledam prokleti raspored turneje. To mi izaziva anksioznost.” U to vreme, bilo je 62 zakazane svirke na kalendaru Foo Fighters-a za 2022. godinu, širom Severne Amerike, Južne Amerike, Evrope i Australije.

Roling Stone je obavio više od 20 intervjua sa Hokinsovim prijateljima i kolegama, među kojima su Džordan, bubnjar Pearl Džema Met Кameron i bubnjar Red Hot Chili Peppers Čed Smit. Frontmen Foo Fighters-a Dejv Grol i ostali preživeli Foo-ovi odbili su da budu intervjuisani za ovaj članak. Njihov publicista i menadžment demantovali su optužbe  četiri novinara magazina, i još nisu odgovorili na zahtev Yahoo Entertainmenta za komentar.

Dok je Džordan retvitovao članak Rolling Stonea u naizgled znak podrške, i Кameron i Smit su osudili publikaciju - navodeći da su bili prevareni da veruju da će time odati počast Hokinsu, a ne razotkrivati bend.

- Tejlor je bio jedan od mojih najboljih prijatelja i učinio bih sve za njegovu porodicu. Rolling Stone me je zamolio da govorim o Tejloru za članak koji je trebalo da mu oda poštu i sigurno nisam očekivao da će to biti deo o njegovim poslednjim danima. Da sam to znao, nikada ne bih razgovarao sa časopisom, i izvinjavam se zbog bola koje je moje učešće u članku nanelo njegovoj porodici i njegovim muzičkim prijateljima. Nedostaje mi svaki dan - rekao je Smit ekskluzivno za Yahoo Entertainment.

Кameron je na Instagramu objavio izjavu u kojoj je izrazio slično žaljenje: „Кada sam pristao da učestvujem u članku Roling Stone, pretpostavio sam da će to biti proslava njegovog života i rada. Moji citati su izvučeni iz konteksta i oblikovani u narativ koji nikada nisam nameravao. … Zaista mi je žao što sam učestvovao u ovom intervjuu i izvinjavam se što je moje učešće moglo naneti štetu onima prema kojima gajim samo najdublje poštovanje i divljenje.”

Foo Fighters su bili jedan od prvih bendova koji su se aktivno vratili na scenu nakon što su ograničenja COVID-a ublažena 2021. godine.

Rolling Stone je zapravo intervjuisao Hokinsa u njegovom domu u Los Anđelesu prošlog juna, kada je priznao da je bio "stvarno nervozan" zbog intimne klupske svirke.

- Imam veliku tremu, veliku, veliku, veliku. Trenutno sam u paklu - rekao je. Hokins je takođe pomenuo da je imao apneju u snu i uvećano srce i da se „stvarno trudi da shvati kako da nastavi da održi snagu mladog čoveka u telu 50-godišnjaka, što veoma je teško".

Rokenrol kuća slavnih

Foto: Tanjug/AP

Međutim, on je uverio publikaciju da je nedavno „sve proverio“ kod lekara i da mu je rečeno da je u „neverovatnoj formi“.

Do sredine 2021, dok su se drugi bendovi još uvek vraćali u život nakon pandemije i imali nekoliko rezervisanih svirki, Foos su ponovo otvorili njujorški Medison Skver Garden samo pet dana nakon emisije Canion Club; bili su hedlajneri nekoliko festivala, uključujući Lollapalooza; dobili su nagradu Global Icon na dodeli MTV Video Music Avards 2021; a Pol Makartni ih je uveo u klasu Rock & Roll Hall of Fame 2021.

Takođe su objavili horor-komediju Studio 666 i nastupili na afterpartiju premijere filma u holivudskom Fonda teatru. Sveukupno, bend je odsvirao oko 40 nastupa u 2021, ali prema rečima anominih sagovornika, Hokins je smatrao da "nema snage u sebi da održi raspored 2022".

- Postoji samo nekoliko momaka u našoj profesiji koji još uvek sviraju ovu intenzivnu, energičnu rok muziku iz '90-ih - objasnio je Кameron za Rolling Stone.

- Oboje smo morali da uspostavimo ravnotežu „nikada ne želimo da se žalimo“, ali postoje stvarne stvari u vezi sa onim što radimo koje su zaista jebeno izazovne i zaista teške. … To je kao da moramo da trčimo maraton svaki put kada izađemo na binu, samo zato što muzika traži tu vrstu energije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA