• 0

Grupa Beogradski sindikat najavila koncert 11. juna na Tašu: "Bolje repujemo, bolje pišemo, lepše izgledamo"

Najavljena je spot za novu pesmu "Nova garda" na kojoj će gostovati pevač Nikola Rokvić

  • 0

Rep sastav Beogradski sindikat održaće 11. juna (20:00) veliki koncert na stadionu "Tašmajdan", pred koji će objaviti novu pesmu i spot "Stara garda" u kojoj im gostuje pevač Nikola Rokvić.

Član Beogradskog sindikata Feđa Dimović rekao je na konferenciji za novinare da će se "duhovit i zanimljiv" spot "Stara garda" pojaviti 30. maja i da je Rokvić "pravi srpski Frenk Sinatra".

Prema njegovim rečima, zbog drugih obaveza Rokvić neće gostovati na "Tašmajdanu", ali će nova pesma biti izvedena među najpoznatjim hitovima benda, koji za posetioce priprema "dva i po sata sindikalnog programa".

Voditelj konferencije održane u skadarlijskom restoranu "Dva jelena" glumac Andrija Miloševića je posetio da će Sindikat nastupiti na "Tašu" deset godina posle svog velikog koncerta u Beogradskoj areni.

"Svima nama koji delimo iste vrednosti, koji ih slušamo i sve poruke i pouke prihvatamo na pravi način, ovo je izvanredna prilika da se zabavimo", istakao je Milošević.

Član Sindikata Ognjen Janković je naglasio da su konferenciju održali simbolično u "Dva jelena" pošto su ovde snimili spot za "Baladu disidenta" koja je bila obeležila koncert u Areni.

"Bili smo deset godina mlađi i neiskusniji i nismo verovali da ćemo uspeti da napunimo Arenu. Međutim dogodilo se sve suprotno našim strahovima. Sad više ne postoji nijedna bojazan da ''Taš'' neće biti dupke pun", naveo je Janković.

Prema njegovim rečima, "Tašmajdan" je legendarno beogradsko mesto gde su muzičku istoriju ispisali razni bendovi, a sada je trenutak da na tom stadionu bude napravljen "najbeogradskiji koncert Beogradskog sindikata".

Član benda Blaža Vujović je rekao da bi voleo da ponove uspeh iz Arene koji je bio "više od muzičkog koncerta i tada se osetila veza među ljudima".

Član Sindikata Boško Ćirković Škabo je istakao da su članovi benda "sazreli kao ljudi i kao grupa prijatelja, što je mnogo čvršće i utemeljenije nego pre deset godina".

"Spremniji smo na ovom koncertu. Bolje repujemo, bolje pišemo, lepše izgledamo", rekao je duhovito Ćirković.

Dimović je podsetio da Beogradski sindikat u svojim pesmama posmatra šta se dešava oko njih, a neke su "posvećene su situacijama koje su bile bitne za naš narod".

"Napisali smo pesmu za 30 godina Republike Srpske, pre toga je bila pesma posvećena litijama, sad smo uradili ''Ljubav u inat'' gde smo pozvali na bratsko pomirenje pravoslavnih naroda u Ukrajini", rekao je Dimović.

Beogradski sindikat se bavi aktuelnim temama i promišlja o starima koje ih tište, a Dimović je dodao da je poslednja njihova pesma "Među zvezdama" samokritika i življenja u materijalnom svetu kome moraju da se prilagode kako bi prehranili porodice.

Dimović je naglasio da članovi Beogradskog sindikata ne živi od muzike i svi imaju svoje profesije.

"Kada bi živeli od muzike verovatno ne bi se leba najeli. Ali bavljenje drugim profesijama nam je oduzimalo vreme da se bavimo lepšim stvarima. Večita je borba naći neki balans. Mislim da se u toj pesmi našlo dosta ljudi", rekao je Dimović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima