Pevala je Josipa i terala oblake: Koncert pop rock dive obeležio drugo veče Banja Luka Fest-a

Oblaci i vetar nisu pokvarili muzički užitak Banjalučanima i njihovim gostima

  • 1
Nastup Josipe Lisac na Banja Luka Festu, Josila Lisac, Banja Luka Fest Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Ne plašeći se kiše, a čekajući "Maglu", publika Banja Luka Fest-a uživala je juče na koncertu pop rock dive Josipe Lisac, koja je na tvrđavi Kastel nastupila druge festivalske večeri.

U srebrnim helankama, lateks čizmama, sa svojim crnim rukavicama i prepoznatljivim ukrasom u kosi, Josipa je otvorila koncert pesmom "Što me čini sretnom".

- Ovo je nova verzija pesme koja je nastala 1968. godine. Tada se rodila pesma, tada sam se profesionalno rodila ja - kazala je diva.

Oblaci i vetar su još pre nastupa pretili da skrate muzičko uživanje Banjalučanima i njihovim gostima. Svesna je toga bila i Josipa, pa se vrlo brzo odrekla redosleda pesama.

- Organizatori su mi rekli: "Josipa, ako bude kiše, zbrzaj koncert". Stoga ne idemo redoslijedom, nego improvoziramo. Imate mene, s kišobranom. Davor, odmah počni" - kazala je ona, otvorila beli kišobran koji je ponela sa sobom i dobila aplauz od prisutnih.

Usledile su pesme "Boginja", "O jednoj mladosti", "Tisuću razloga", "Daleko". Pevala je Josipa i terala oblake.

Kada su prve kapi kiše pale na Kastel, publiku nije mogla da pusti bez "Dunav ljubi nebo", "Krunimira" i "Magle", uz koju je publika ustala i počela da se njiše pod kišobranima.

- Divni ste jer ste došli po ovoj oluji. Došli ste od svukud, čula sam sve. Nisu potrebne neke velike riječi, vaše prisustvo ovdje govori sve, hvala vam najljepše. Imamo još dvije pjesme, nećemo odlaziti, pa se kao vraćati na bis, da nas tada ne bi sačekala totalna oluja. Ko nema kišobran može slobodno da ode, nećemo se ljutiti. Hvala vam još jednom.

- Neka živi Banja Luka, neka živi Banja Luka Fest - poručila je Josipa Lisac, ali je publika bez kišobrana nije poslušala.

Kraj koncerta - i pesma "Ispočetka" - ispraćen je na nogama i uz veliko poštovanje za veliku Josipu Lisac.

Podsetimo, prve večeri na Kastelu su nastupili Bajaga i instruktori, u pratnji banjalučkog simfonijskog orkestra i hora. Večeras u grad na Vrbasu stiže svetska zvezda Luz Kasal, dok će poslednje veče Banja Luku razmrdati Zdravko Čolić, čiji je koncert raspordat mesec i po dana unapred.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA