≫ 

Izgubljeni snovi se mogu povratiti: Jela Cello objavila spot za kompoziciju "Snovokardica"

Muzika je pisana za violončelo i simfonijski orkestar, a snimana je u studijima u Londonu, Budimpešti i Beogradu

  • 0
Jela Cello Printskrin: Youtube/jelacello

Muzičarka Jelena Mihailović, poznatija kao Jela Cello, objavila je  spota za autorsku kompoziciju koju je uradila zajedno sa Bobanom Petrovićem i Markom Matovićem. Numera se zove "Snovokardica" ("Dream Robber") i ona je II stav sa njenog albuma "Potraga za magičnim violončelom" koji su izdali PGP-RTS i Croatia Records.

Na pomenutom albumu se nalazi osam stavova kroz koje je simbolično prikazana i priča o ukradenom snu i potrazi za njim kroz različite izazove i bitke kroz kosmos.

Sve kreće od provog stava koji nosi naslov "San" u kom devojcica sanja svoj magični instrument - u ovom (slučaju Jele Cello) to je violončelo kao simbol nečeg najvažnijeg u životu autorke moje kompozicije. U drugom stavu pojavljuje se "Snovokardica", kosmički razbojnik koji se šunjajuci kroz gudure kosmosa pojavljuje i krade Jelin magični San (violončelo), što je bila želja autora da se prikaže  u video spotu. 

Posle krađe koju sprovede kosmički razbojnik, III stav nosi naslov "Potraga za magicnim violončelom", u kom se svi zemaljski umetnici udružuju u potrazi za ukradenim snom, zatim slede ZASEDA, i BITKA NA DNU KOSMOSA, i posle svih putešestvija i borbi, sledi BALADA ZA HEROJA kao oda svim herojima i borcima za dobro na ovoj planeti.

"Balada za heroja" najvaljuje i dva poslednja stava: POBEDU I POVRATAK - ZAJEDNO SREĆNI koji nose poruku da dobro uvek pobedi zlo, da se izgubljeni snovi mogu povratiti i da se boriti za njih itekako vredi, a kosmički razbojnici kroz ZAJEDNO SRECNI dolaze sa nama nazad na planetu Zemlju preobraceni u muzičke zaljubljenike.

Jela Cello Printskrin: Youtube/jelacello

Muzika je pisana za violončelo i simfonijski orkestar, a snimana je u studijima u Londonu, Budimpešti i Beogradu i na projektu je učestvovalo preko 70 umetnika (njih 60 je sviralo u orkestru, ostalo su aranžeri, producenti, inženjeri zvuka itd...)

Režiju video spota potpisuje Petar Vujanić, čuveni fotograf i vizuelni umetnik koji je na početku Jelenine karijere režirao i spot za njenu obradu pesme "Purple Haze" Džimija Hendriksa, koji je imao milion i po pregleda.

Jela Cello - "Snovokardica" ("Dream Robber"):

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA